Tarih: 11.01.2016 09:58

O ARSALAR İÇİN SUÇ DUYURUSU

Facebook Twitter Linked-in

 

 OSB seçimlerinden hemen önce 10 firmaya yapılan arsa satışlarının ardından 35 milyon liralık bir rant rakamı ortaya çıkması ve Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi´ne (CİMER)   yapılan suç duyuruları sonrası, olay bir başka boyut kazandı. Konunun BİMER ve CİMER´den sonra, Türkiye Büyük Meclis Meclisi´ne de taşınacağı ifade edilirken,  suç duyurusunda bulunan iş adamları, ?İşin peşini bırakmayacaklarını? söyledi.

 OSB´de  570 işadamı ve müteşebbis arsa için sıra beklerken, hatır-gönül ilişkileri ile son anda ibra edilen eski yönetimin, seçimlere gitmeden önce, söz konusu 123 bin metrekare arsayı 10 ayrı firmaya 120 TL´den vermesi ve muhammen bedelin 400 Lira olmasına karşın, görevi devralan  yeni Yönetim Kurulu ile Başkan Tahir Nursaçan´ın hiçbir şey olmamış gibi sessiz kalması da gözlerden kaçmıyor. Hasyüncü ve yönetiminden OSB´yi devralan Nursaçan´ın 35 milyon liralık rant doğmasına neden olan arsalarla ilgili konuşmaması, fena halde manidar olarak niteleniyor.

BAKANLIK´TA!

  Günlerdir Kayseri kamuoyunu meşgul eden 2014 yılı haziran ayı ve sonrasında  10 firmaya tahsis edilen 123 bin metrekare arsa için BİMER´e yapılan başvurunun ardından beklenen cevap geldi. BİMER´den gelen cevaba göre, konunun incelenmesi ve rapor hazırlanması için İç İşleri Bakanlığı´na gönderildiğine vurgu yapıldı. BİMER ve CİMER´e verilen dilekçelerin bir örneğinin de Kayseri Valisi Orhan Düzgün´ün elinde olduğu,  öte yandan konu ile ilgilide İl Emniyet Müdürlüğü´nün de bir inceleme başlatmasının an mesele olduğu ifade edildi. Bu arada konuyla ilgili müfettişlerin Kayseri´ye gelerek inceleme başlanması bekleniyor. (Bekir Aslantaş)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —