O ARSALAR İÇİN SUÇ DUYURUSU

11.01.2016 09:58:08

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi´nde Ahmet Hasyüncü ve yönetiminin parsel parsel sattığı 123 bin metre kare arsa Kayseri gündemindeki sıcaklığını koruyor.

 

 OSB seçimlerinden hemen önce 10 firmaya yapılan arsa satışlarının ardından 35 milyon liralık bir rant rakamı ortaya çıkması ve Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi´ne (CİMER)   yapılan suç duyuruları sonrası, olay bir başka boyut kazandı. Konunun BİMER ve CİMER´den sonra, Türkiye Büyük Meclis Meclisi´ne de taşınacağı ifade edilirken,  suç duyurusunda bulunan iş adamları, ?İşin peşini bırakmayacaklarını? söyledi.

 OSB´de  570 işadamı ve müteşebbis arsa için sıra beklerken, hatır-gönül ilişkileri ile son anda ibra edilen eski yönetimin, seçimlere gitmeden önce, söz konusu 123 bin metrekare arsayı 10 ayrı firmaya 120 TL´den vermesi ve muhammen bedelin 400 Lira olmasına karşın, görevi devralan  yeni Yönetim Kurulu ile Başkan Tahir Nursaçan´ın hiçbir şey olmamış gibi sessiz kalması da gözlerden kaçmıyor. Hasyüncü ve yönetiminden OSB´yi devralan Nursaçan´ın 35 milyon liralık rant doğmasına neden olan arsalarla ilgili konuşmaması, fena halde manidar olarak niteleniyor.

BAKANLIK´TA!

  Günlerdir Kayseri kamuoyunu meşgul eden 2014 yılı haziran ayı ve sonrasında  10 firmaya tahsis edilen 123 bin metrekare arsa için BİMER´e yapılan başvurunun ardından beklenen cevap geldi. BİMER´den gelen cevaba göre, konunun incelenmesi ve rapor hazırlanması için İç İşleri Bakanlığı´na gönderildiğine vurgu yapıldı. BİMER ve CİMER´e verilen dilekçelerin bir örneğinin de Kayseri Valisi Orhan Düzgün´ün elinde olduğu,  öte yandan konu ile ilgilide İl Emniyet Müdürlüğü´nün de bir inceleme başlatmasının an mesele olduğu ifade edildi. Bu arada konuyla ilgili müfettişlerin Kayseri´ye gelerek inceleme başlanması bekleniyor. (Bekir Aslantaş)



Anahtar Kelimeler: ARSALAR İÇİN DUYURUSU