Tarih: 07.03.2017 17:54

TARIM BAŞKENTİ KAYSERİ OLACAK

Facebook Twitter Linked-in

Düzenlenen basın toplantısında 9 Mart tarihinde açılacak olan fuar ile ilgili bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, "Bu fuar Türkiye´deki en iyi ilk 3 fuardan biri haline geldi. 3 yıl önce 15-20 bin ziyaretçi alan fuarımız, geçtiğimiz yıl 300 bin ziyaretçi aldı. Bu yıl hedefimiz 300 bin ziyaretçi sayısını aşmaktır. Son 3 yılda profesyonel bir ekiple çalışıyoruz. Açtığımız stantta Ziraat Fakültesi´nden, Veteriner Fakültesi´nden uzmanlarımız bulunacak. Çiftçilerimizden gelen soruları cevaplayacak. Patates konusu ile ilgili olarak eğitim verilecek. 4 gün boyunca uzman arkadaşlarımız eğitimler verecek ve çiftçilerimiz bilinçlendirilecek" dedi.
Kayacan, "Çiftçilerimiz diğer fuarlardan farklı olarak teknik eleman görecekler. Kafalarına takılan soruyu orada sorabilecekleri bir ortam oluşturduk. Bu bizim diğer fuarlardan en büyük farkımız olacak. Diğer fuarlara gittiğinizde sadece alet ve makineyi görürsünüz, konunun uzmanı bir doçenti veya profesörü göremezsiniz. Yaptığımız çalışma ile birlikte bizim standımız tamamen bilgi yuvası haline gelecek.
Bu bölgedeki tüm illeri ilgilendiriyor. Yurt dışından 14 ülkeden katılımlar var. Gelenlere buradaki faaliyetlerimizi tanıtma imkanımız olacak. Son 3 yıldır Türk Dünyası Akraba Toplulukları adını koyduk fuarımızın adını. Kayseri´yi Türk dünyasının tarım başkenti yapmayı amaçlıyoruz? diye konuştu.
Fuarın organizatörü Fevzi Atasagun ise, "Bu yıl 12.´sini yaptığımız Kayseri Tarım Fuarı ve Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları Tarım Fuarı, Günümüzde tarımdaki gelişmelerin en iyi takip edildiği yerler tarım fuarlarıdır. Üreticiler ve tüketiciler fuarda buluşma imkanı kazanırlar. Üreticiler ürettikleri takım ve ekipmanları fuarlar sayesinde hedef kitlelerine daha rahat ulaşabiliyor. Çiftçilerimiz de teknolojideki gelişmeleri yakından takip ederler" dedi.
Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdulkadir Güneş, ilk fuarın kurulduğunda 35-40 firma ile başladıklarının altını çizerek, ?Şimdi 1500-2000 arasında katılımcı oluyor. Çiftçilerimizin mutlaka bu tür fuarlara gelmelerini ve yenilikleri görmelerini tavsiye ediyorum. Artık eskisi gibi anam babam usulü çiftçilik kalmadı. En iyi şekilde teknolojik imkanlarla yapmalıyız ki kar edelim. Ziraat odaları olarak gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz? diye konuştu. (İHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —