ŞEKER TEZ KONUSU!

ŞEKER TEZ KONUSU!

Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Akay, görevi devraldıklarında tam bir felaketin eşiğindeyken, bugün gelinen durumun üniversiteler tarafından tez konusu olarak işlenmek istendiğine işaret etti, ?Yeni yatırımlarla gündeme gelmeye devam edeceğ

 

 Kayseri Şeker Fabrikası´nın son dönemi Boğaziçi Üniversitesi´ne tez konusu oluyor.

  4.5 yıl önce göreve geldiklerinde fabrikanın bitik halde olduğunu söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, ?Öyle bir manzara ile karşı karşıya kaldık ki, anlatmakla bitmez. Her şey yerle yeksan olmuş, fabrika resmen bitmiş vaziyetteydi? dedi. Akay, geceli-gündüzlü çalışmanın sonucu, fabrikanın  tüm borçlarını ödeyerek bugün yatırım yapabilir bir konuma geldiğini, bu durumun Boğaziçi Üniversitesi tarafından araştırma konusu yapılacağını söyledi. Akay, ?Göreve geldiğimiz gün ile bugünü kıyaslamak ve örnek gösterilmek, tabii ki gurur verici? ifadesini kullandı.

  Kayseri Şeker Gölünde kurulan Şeker Sofrasının davetlileri bu kez basın kuruluşlarının temsilcileri oldu. Basın iftar sofrasına, Kayseri Şeker yöneticileri de tam kadro olarak katıldı.

Basın mensuplarının yeni yatırımları, Ar-Ge Merkezi faaliyetleri gibi konularda gelen sorular üzerine Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, şu açıklamalarda bulundu:

?Yeni yatırımlar konusunda Biz başkalarını taklit etmek yerine, başkalarının gittiği zor yoldan gitmek yerine, çiftçimize daha fazla katkı sağlayacak ve Türkiye´ye yeni girmiş olan lisanslı depoculuk konusunda bir mesafe kat etmek istiyoruz. Lisanslı depoculuk yatırımımızın odağında çiftçimizin gelirini daha fazla artırmak var. Bunun yanında tarım marketleri de kurmaya başladık. İlk yatırımımızı Şarkışla´da gerçekleştirdik. Eylül´ün 15´ine kadar burası bitmiş olacak. Kayseri merkezde de bir tarım market projesi gerçekleştirdik. Bu uygulamayı bütün bölgemizde daha da genişletmek istiyoruz.?

Akay, ?Kayseri Şeker Fabrikası bünyesinde kurulan Ar-Ge merkezi sayesinde biz kendi sektörümüzde önemli gelişmeler arzu ediyoruz. Bu konuda üniversitelerle işbirliği içindeyiz. İlk projemiz de bakanlıktan onaylandı. Bu gelişme bizim için bir moral oldu. Bakanlık tarafından incelenmekte olan 12 projemiz daha var. Bu projeler onaydan geçtikçe Ar-Ge merkezinin önemi daha da anlaşılacaktır. Merkez sektörümüze daha çok bilimsellik katmaya başladı. Avrupalıların yıllar önce yapmış olduğu bilimsel gelişmeleri kendi çapımızda ülkemizde gerçekleştirmeye başladık. Biz halen Avrupalıların ürettiği tohumu kullanıyoruz. Ar-Ge merkezinin çalışmaları sonucu inşallah Türkiye şartlarına uygun şeker pancarı tohumu geliştirmek en önemli hedeflerimizden birisi" diye konuştu.

Vergi Dairesinin önümüzdeki hafta açıklayacağı rapora göre Kayseri Şeker Fabrikası´nın tarihinde ilk kez Kayseri´de vergi rekortmeni olduğunu söyleyen Akay, "Fabrikamız elde ettiği karla Türkiye´deki 500 sanayi kuruluşu içinde 38. oldu. Bunlar Kayseri Şeker´in geldiği başarılı noktayı ortay koyuyor? diye konuştu.

Şeker İftar Sofrası´na Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay´ın yanı sıra, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri İlhan Argun, Harun Halıcı, Nizamettin Çatak, Denetim Kurulu Üyeleri Mehmet Güntay, Menderes Baran, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili: Atilla YalçınYönetim Kurulu Üyeleri Hurşit Dede, Abdulkadir Güneş, Niğmetullah Sevim, Halis Lektemur, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Genel Müdür yardımcıları da tam kadro olarak katıldı. (Bedir Kulay)

 

 



Anahtar Kelimeler: ŞEKER KONUSU