`LOJİSTİK MASTER PROJESİ` ORAN`DAN DESTEK ALDI

 `LOJİSTİK MASTER PROJESİ` ORAN`DAN DESTEK ALDI

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şube Başkanı Nedim Olgunharputlu, hazırladıkları `Lojistik Master Projesi`nin Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından desteklendiğini söyleyerek, "Lojistik Master Projesi, kalkınmamıza alt ya

MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Nedim Olgunharputlu, şube binasında basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Olgunharputlu, hazırladıkları `Lojistik Master Projesi hakkında bilgiler verdi. Projenin ORAN tarafından da desteklendiğini kaydeden Olgunharputlu, "Lojistik sektörünün Kayseri`de ki mevcut durumunu ortaya koymak, Kayseri`ye ilişkin lojistik stratejileri belirlemek, söz konusu stratejilere ilişkin eylem planı hazırlamak ve lojistik merkezin gerekliliğini ifşa etmek amacıyla MÜSİAD Kayseri Şubesi tarafından Kayseri Lojistik Master Projesi hazırlandı. ORAN Kalkınma Ajansı`na önerilen proje, ajans tarafından da desteklenmiştir. Kayseri bölgesinde önemli ticaret ve üretim merkezidir. Kayseri, Anadolu`nun tam ortasında kalbi konumunda yer almaktadır. Bu anahtar özelliğinin kullanılabilmesi içinde lojistik merkez yatırımı ön plana çıkmaktadır" ifadelerini kullandı.
Olgunharputlu, projenin kalkınmaya da alt yapı teşkil edeceğini belirterek, "Lojistik köyler günümüzde gelişen ticaretle birlikte önemi her geçen gün artan merkezlerdir. Lojistik merkez, şehrimizde üretilen ürünlerin daha hızlı, daha güvenilir ve daha ekonomik olarak limana ulaştırılmasında önemli bir projedir. Kayseri Lojistik Merkezi, sağlanacak rekabetsel avantaj ile iç ve dış ticaretimize yani kalkınmamıza alt yapı teşkil edecektir. Bölgemizin kalkınmasında motor rolü oynayacaktır. Lojistik merkezi sadece ilimize değil, tüm bölgemiz ve çevre iller açısından da son derece önemlidir. Ülkemizin ve şehrimizin refah seviyesinin yükseltilmesi için dış ticaretin geliştirilmesi gerekmektedir. 203 ihraç hedeflerine ulaşmak istiyorsak bunun için gerekli lojistik alt yapıyı da şimdiden düşünmemiz gerekir" şeklinde konuştu.