Tarih: 10.08.2017 15:35

Kayseri tarımında 5 yıllık hedef belirlendi

Facebook Twitter Linked-in

Kayseri´nin ihtiyaçları ve yetkinlikleri doğrultusunda önümüzdeki 5 yıllık Gıda, Tarım ve Hayvancılık hedeflerinin belirlendiği Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından desteklenen ?2023 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Hedefleri´ projesinin kapanış programı gerçekleştirildi. 
Kayseri İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Proje Birimi tarafından hazırlanan ve ORAN Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen 2023 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Hedefleri´ başlıklı projenin kapanış programı geniş bir katılım ile gerçekleşti. 
Kadir Has Kongre ve Kültür Merkezi Erciyes Salonu´nda düzenlenen programa, ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci, Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdülkadir Güneş ve çeşitli STK temsilcileri de katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Vali Süleyman Kamçı, sanayi ve ticaret şehri olarak anılan Kayserinin, son yıllarda tarım ve hayvancılıkta da adından söz ettirmeye başladığını söyledi. ORAN´ın destekleri ile önümüzdeki 5 yıllık süreçte tarıma dair ciddi atılımlar yapılacağına inandığını dile getiren Vali Süleyman Kamçı, "İlimizde tarım arazilerine en çok ekimi yapılan ürünler buğday ve arpa iken üretim miktarında şeker pancarı ve mısır ilk sırayı almaktadır. Sebzecilikte kabak ve domates, meyvecilikte ise elma ve kayısı üretimi ilimizde mevcuttur. Ayrıca kabak üretimine bağlı olarak çerezlik kabak çekirdeği üretiminde yüzde 37´lik payla Türkiye´de ilk sırayı Kayseri almaktadır. Kayseri hayvancılık alanında da öncelikle et ve et mamulleri üretimi bakımından ülkemizde önemli bir yere sahip. Ayrıca yumurta üretimi de ilimizde yaygın olarak gerçekleştirilmektedir. 2016 verilerine göre alabalık üretiminde Kayseri ilk 5 sırada yer almıştır. Tarım ve hayvancılık tüm zamanlarda önemli olduğu gibi günümüzde de son derece önemlidir. Nüfusun artması, tarım arazilerinin ve temiz su kaynaklarının azalması, iklimde yaşanan değişiklikler ile birlikte açlık ve yoksulluk problemleri de artmaya devam edecek. Bu kapsamda güvenilir ve sağlıklı gıda üretimi daha fazla önem kazanmaktadır. Tarım alanında çok ciddi mesafeler kat eden ülkemizde geleceğimizin gıda açısından güvence altında olabilmesi ve kalkınma sürecinde önümüzdeki 5 yıllık süreci kapsayan hedeflerimiz ile destek olacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

"Bu şehrin master planları olmalı" 
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise, ?Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak 2023 vizyonu çerçevesinde planlamaya önem verdik. Başlar başlamaz dedik ki, ?Bu şehrin master planları olmalı.´ İmar, ulaşım master ve kentsel dönüşümle ilgili planlarımızı yaptık. Kentimizin kırsal alanda tarım ve hayvancılıkla geçinen hemşehrilerimizin de nereye doğru gidecekleri konusunda elimizde derli toplu güzel bir planımız çıkmış oldu. İnşallah bundan sonra hedeflere ulaşmak için alacağımız kararların da şimdiden hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Bu konuda emek veren herkese teşekkür ediyorum? dedi.

2017-2022 parlak yıllar... 
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, tespit edilen stratejik amaç ve hedefler ile ihtisaslaşma yolunda önemli bir adım atılmış olacağını söyledi. Kayacan, ?Ülkemizde ve dünyada hızla değişen eğilimler ve bunlara paralel olarak öne çıkan kamuda stratejik yönetim ve performans esaslı bütçeleme sistemi, kaynaklarımızı daha etkin kullanma ve geleceğimize yön verme ihtiyacı önceliklerimizi özenle belirtmemizi zorunlu kılmaktadır. Bu bağlamda kurumumuzun 2017-2022 dönemi stratejik plan çalışmaları tamamlanmıştır. 2017-2022 stratejik planı kapsayan önümüzdeki 5 yıllık süreçte Bakanlığımızın stratejik planında çizilen vizyona bağlı kalarak, bölgesel ihtiyaçları ve yetkinlikleri de göz önünde bulundurarak tespit ettiğimiz stratejik amaç ve hedefler ile ihtisaslaşma yolunda önemli bir adım atılmış olacaktır. Stratejik planlamanın, kaynakların etkin, ekonomik ve verimli kullanımı, geleceğin sistematik ve disiplinli planlanması ve uygulanması, birimler arası işbirliğinin geliştirilmesi, yetki ve sorumlulukların netleşmesi, zaman ve kaynak israfının önlenmesi, rekabetçi yapılanmanın kazanılması ve sonuçta kurumsallaşmanın sağlanması ve başarının artması gibi yararları olacaktır. Kayseri Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak hazırladığımız stratejik planımızda bir taraftan 65. Hükumet programlarına ve 2023 hedeflerine bağlı kalırken diğer taraftan da İl Müdürlüğümüzün kalitesini ve verimliliğini artıracak teknik ve fiziki altyapıyı oluşturarak amaç ve hedefleri belirledik. Tüm paydaşlarımızla Kayseri için yapmamız gerekenleri süzgeçten geçirerek kaynaklarımızı verimli ve etkili bir şekilde yönetebilmemizi sağlayacak bir çalışma gerçekleştirdik. Elbette ki bu çalışmanın meyvesi yine tüm paydaşlarımızla ortak hedefe kilitlenmiş sorumluluk bilinci ile gerçekleşecektir. Bu itibarla planın hazırlık çalışmaları, çalışmalarımızın azami katılımı ile sağlanırken, planın uygulama aşamasında ise tüm teşkilat çalışanlarımızın Müdürlüğümüzün öz görevi, öz görüşü ve stratejik amaçları ile tam bir uyum içinde olması amaçlanmaktadır? ifadelerini kullandı. 
Program, projede emeği geçenlere plaket takdim edilmesinin ardından sona erdi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —