Hiçyılmaz, paketin üretimin artırılması anlamında olumlu olduğunu ve içinde yer alan başlıklara bakıldığında işgücü desteğinin tabana yayılmasının amaçlandığının anlaşıldığını ifade etti. Hiçyılmaz, nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması ve işsizlik sorununa çare olması açısından paketin yenilikler içerdiğini söyledi.
Başkan Hiçyılmaz, paketin; ileri teknoloji içeren üretim yapılması, iç ve dış pazarlara arzı açısından önemli başlıklar içerdiğini söyleyerek, Başbakanımız Sayın Davutoğlu'nun açıkladığı paket ile birçok kez dile getirdiğimiz gibi ihracat rakamlarındaki durağanlığın aşılması sağlanabilecektir. Ayrıca; teşvik bazında iyileştirmenin yapılması, kadın girişimci sayısının artırılması ve işsizliğin önüne geçilmesi açısından da bu paket beklentilere cevap verecek boyuttadır. Paket, kişi başı milli gelirin daha yukarılara çekilmesin noktasında hızlı adımlar atılmasını sağlayacaktır dedi.
Yeni yatırımcıya daha fazla destek sağlanması bakımından vergi indirimi yapılmasının başka bir olumlu adım olduğunu belirten Başkan Hiçyılmaz, ileri teknoloji sınıfında yer alan yatırımların, öncelikli yatırımlar kapsamına alınarak 5. bölge destekleri kapsamında değerlendirilecek olmasını da olumlu bir gelişme olarak değerlendirdiğini ifade etti.
Hiçyılmaz, vergi indirimi ve sigorta primi işveren hissesi desteği ile bölgesel teşvik oranlarında yapılacak yüzde 5'lik artışın yeni yatırımlar için katkı sağlayacağını vurguladı.
Özel sektör tarafından hayata geçirilecek projelere ilişkin TÜBİTAK ve Türkiye Kalkınma Bankası tarafından verilecek çeşitli desteklerin öngörüldüğünü vurgulayan Hiçyılmaz, Kalkınma Bankası'nın yeniden yapılandırılması sürecine alınmasının da önemli olduğunu kaydetti.
Açıklanan pakette, Ar-Ge ve tasarıma daha fazla destek sağlanacağının işaretlerini taşıdığını da gördüklerini belirten Hiçyılmaz, KOBİ`lerin siparişe dayalı Ar-Ge ve tasarım faaliyetlerinin desteklenecek olması yeni bir anlayışı da beraberinde getirecektir. İmalatçı KOBİ`lere ve kadın girişimcilere ilave destekler verilmesi hem daha fazla işyeri açılmasına hem de kadın işveren ve çalışan sayısında artış hızının artmasına katkı sağlayacaktır. Ayrıca, kadın girişimcilerin 100 bin liraya kadar ve 5 yıl vadeli kullanacakları krediler için Kredi Garanti Fonu aracılığıyla yüzde 85 oranında kefalet imkânı sağlanması süreci hızlandıracaktır diye konuştu.
İşbaşı Eğitim Programında çalışacak kursiyerlere ödenecek olan asgari ücretin devlet tarafından karşılanmasının işverenler için çok büyük bir katkı anlamına geleceğini vurgulayan Hiçyılmaz, aynı iş kolunda çalışmaya devam edecek işçinin asgari ücret üzerinden SGK işveren priminin de 2,5 yıl kadar İŞKUR tarafından karşılanacak olmasının istihdam açısından önemli olduğunu belirtti.
Hiçyılmaz, vadeli ithalatta Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu (KKDF) oranının sıfıra indirilecek olmasının da üretime destek sağlayacağını ve rekabetçiliğin önünü açacağını sözlerine ekledi.