Tarih: 20.03.2015 11:02

GELECEĞİN KAN BAĞIŞÇILARININ KAZANIMI TEKNİK DESTEK PROJESİ

Facebook Twitter Linked-in

 
İl Sağlık Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen eğitim semineri hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç, "Bilindiği üzere kan; tek kaynağı insan olan ve henüz başka hiçbir yolla üretilemeyen biyolojik maddedir. Tüm Dünyada hastaların güvenli kan ve kan bileşenlerine ihtiyaç duydukları anda ve miktarda ulaşabilmeleri ise ancak gönüllü, karşılık beklemeyen ve düzenli kan bağışçıları aracılığı ile sağlanmaktadır.
Bakanlığımız bu kapsamda; Milli Eğitim Bakanlığı, Türk Kızılay'ı işbirliği ile gönüllü, karşılıksız ve düzenli kan bağışının arttırılması ve kan teminindeki sorunların önlenmesini hedefleyen Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı Teknik Destek Projesi” yürütmektedir" dedi.
Dr. Kılıç, "Biz de bu projemizle kanın acil bir ihtiyaç değil, sürekli bir gereksinim olduğu gerçeğinden hareketle, güvenli ve yeterli kan tedariki için ülkemizdeki, gönüllü, düzenli ve karşılık beklemeyen kan bağışçılarının sayısını arttırmayı hedefliyoruz.
Tüm Vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu kan ve kan bileşenlerine sıkıntı yaşamadan ulaşabilmesi hedefi ile Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı Teknik Destek Projesi”dir.
Kan bağışı perspektifinden daha etkin hizmet sunumunu sağlamak amacıyla söz konusu Avrupa Birliği Projesi kapsamında Sağlık Bakanlığı İl Proje Koordinatör ve Eğitici Eğitimi 18-20 Şubat 2015 tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirilmiştir" diyerek şu bilgileri verdi:
"Bu kapsamda; 18-19 Mart 2015 tarihlerinde Kurumumuz Konferans Salonunda ilimiz Kamu Hastaneleri, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Özel Hastaneler bünyesinde mevcut transfüzyon merkezlerinde görev yapan 69 personelimize farkındalık oluşturmak ve iş ve iş işleyişle ilgili 3 seans şeklinde eğitim verilmiştir.
Kurumumuz personeli Seyhan Daştan ve Dilek Öz tarafından verilen eğitimde, Yasal Mevzuatın Transfüzyon Merkezlerine Getirdikleri, Transfüzyon Merkezlerinin Sorumluluk ve Görevleri, Transfüzyon Merkezlerinde Dokümantasyon, Hemovijilans, Gönüllü Karşılıksız Kan Bağışı konularında Trans füzyon merkezi çalışanlarına eğitim verilmiştir.
Eğitim öncesi ön test, sonrasında ise son test uygulamaları ile katılımcıların bilgi seviyeleri ve kazanım tespitleri yapılmıştır.
Verimli geçen eğitim ve katılımcı bilgileri Sağlık Bakanlığı'na sunulmuş olup katılımcılar eğitimden duydukları memnuniyeti bildirerek eğitim sona ermiştir."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —