Ziyarette Doç. Dr. Halıcı, Türkiye´den bilim ekibi olarak Antarktika´da yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Doç. Dr. Halıcı, yeryüzünde yaşam koşulları en zorlu kıta olarak bilinen Antarktika´da bilimsel alanda önemli çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.
Doç. Dr. Halıcı, ?Antarktika´dan 100 civarında likenleşmiş mantar ve 15 civarında karayosunu türüne ait örnekler topladım. Topladığım bu likenlerin ve karayosunların örneklerini sınıflandırarak bilim dünyası için yeni türler tanımlamaya çalışacağım. Ayrıca kıtaya özgü ve büyük talluslu bitki türlerinden elde edeceğim bileşiklerle Eczacılık Fakültesi ile ortak yürüteceğim çalışmada olası ilaç özelliklerini araştıracağım? dedi.
Doç. Dr. Halıcı, ziyarette, Antarktika´ya Türkiye´nin bir üs kurması ve kuracağı üstte bilimsel çalışmalar yürütmesinin çok önemli olduğuna da vurgu yaparken, ?İnşallah önümüzdeki yıllarda üs kurma çalışmaları biter ve Türkiye bu kıtada söz sahibi olur? diye konuştu.
Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, yaptığı başarılı çalışmadan Doç. Dr. Halıcı´yı kutladı. Rektör Güven, ?Gerek üniversitemiz, gerekse diğer üniversitelerden bilim adamlarımızın uluslararası arenada ses getirecek projeleri başarması ülkemiz adına çok önemli. Türkiye´nin bilim teknik alanında başarılı bir ülke olması için bilim adamlarımıza büyük görev düşüyor. Bilim adamları çalışacak üretecek. Biz üniversiteler olarak, devlet ise ilgili kurumlarıyla onlara destek verecek. Türkiye´nin bilimsel ve teknolojik alanda hak ettiği konuma gelmesi için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz? diye konuştu.
Daha sonra Rektör Güven, Doç. Dr. Halıcı´ya başarılı çalışmasından dolayı plaket takdim etti.