Dr. Karaoğlu: Kadınların Finansal Desteğe İhtiyacı Var!
Kayseri Kadın Girişimciler Derneği (KİGDER) Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, “Kadınların rekabet edebilmeleri için, dış ticaret yapabilmeleri için kaliteli iş ortaya koymaları gerekir.” dedi.
Kadın Girişimcileri Derneği (KAGİDER) tarafından düzenlenen "İş Dünyasında Kadın İletişim Ağı" projesinin tanıtım toplantısına panelist olarak katılan Kayseri Kadın Girişimciler Derneği (KİGDER) Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, “Kadınların rekabet edebilmeleri için, dış ticaret yapabilmeleri için kaliteli iş ortaya koymaları gerekir.” dedi.
KAGİDER tarafından Ankara’da düzenlenen ve Kadın İşveren ve Sanayiciler Derneği (KAİSDER) ile Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) paydaşlığında hayata geçirilen, “İş Dünyasında Kadın İletişim Ağı” projesinin ilk paneli Ankara’da gerçekleştirildi.
Panel niteliğindeki toplantılar aralarında Kayseri’nin de olduğu 8 ilde gerçekleştirilecek. Ankara’da düzenlenen ilk toplantıya panelist olarak katılan KİGDER Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, Kayseri’de böylesine anlamlı bir iş için bir araya gelen topluluğa ev sahipliği yapmaktan gurur duyacaklarını belirtti.
Toplantıda panelist olarak, Kayseri’de kadın girişimci profilinden ve KİGDER olarak kadın girişimciler için ne gibi faaliyetleri hayata geçirdiklerinden bahsederek sözlerine başlayan KİGDER Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, kadın girişimcilerin en önemli sorunları ve sorunların çözümüne dönük önerilere dikkat çekti.
Dr. Sema Karaoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Kadınlarımızın finansa erişimle ilgili sıkıntıları var, yerel yönetimler Kadın pazarları, kadın çarşıları, kadın ofisleri yapıp bunları girişimci kadınlara tahsis ederek bu soruna ciddi katkı sunabilir.
Kız çocuklar birey olmaya özendirilmelidir. İlkokul kitaplarından, dizilerden, filmlerden geleneksel kadın rolleri ayıklanmalı, toplumsal cinsiyet eşitliği açısından sosyal algı güçlendirilmelidir.
Kadınların rekabet edebilmeleri için, dış ticaret yapabilmeleri için kaliteli iş ortaya koymaları gerekir. Bunun için daha iyi mesleki eğitime ve devlet tarafından verilecek daha yoğun finansal desteğe ihtiyacı vardır. Kadınlar bu anlamda desteklenmelidir.
2016 ve 2017 yılında girişimcilik eğitimleri aldırdığımız 106 girişimci kadınımıza yaptığımız anketlerin sonuçlarını Kayseri’de yapacağımız toplantıda açıklayacağız. Ancak 2 yıl sonra bu kadın girişimcilerden işini kuranların ankete verdiği iki cevap anlamlıdır. Keşke danışacak birileri olsa, keşke daha fazla eğitim alabilsem. Bunları da göz önüne alarak AGÜ ile yaptığımız Mentörlük sözleşmesi kapsamında kadınlarımıza Mentörlükte yapıyoruz” dedi.