Tarih: 24.08.2015 10:29

BW ENERJİ´DEN TÜRKİYE´DE BİR İLK DAHA?

Facebook Twitter Linked-in

 

 

BW Enerji Türkiye güneş enerjisi bakım ve servisi kuruldu. Mehmet Eresin bunun sebebinin Türkiye´de bitirdikleri 7 tane proje olduğunu belirterek, ? Önümüzdede yapmakta olduğumuz  6 tane projemiz var. Bunların her biri 3 megavatla 7 megavat arası. Kurduğumuz santrallerin 24 saat bakımı ve uzaktan kontrolleri için, Bakım ve servis bölümümüz Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesinde kurulmuştur. Bu servisin aynısını Almanya´da 12 sene önce kurduk. Bu Almanya´da, İngiltere´de, İspanya´da, İtalya´daki tüm kurdugumuz  santrallerde takriben 200 megavatla bir monitorik sistemle tamamı ile 24 saat takip ediyoruz. Eğer her hangi bir santralde bir problem  varsa müşterinin haberi olmadan onu tespit ediyoruz ve garanti  kapsamında ise  kendimiz değiştiriyoruz. Bu arada depomuzda her an hazır olmak üzere inventörlerimiz, panellerimiz artı bir megavat santral kurulumu için yedek parçalarımız hazır bulunmaktadır.? diye belirtti.

/resimler/2015-8/24/1046489447484.jpg

 Herhangi bir olası yangında, hırsızlıkta, depremde, yağmurda, karda veyahut doğal afette oluşabilecek her türlü sıkıntıya karşı depolarında sürekli bir ürün yelpazesi bulunduğunu ifade eden Eresin açıklamasını şu şekilde sürdürdü: ?Bunun da sebebi bizim şimdiye kadar bitirdiğimiz yedi tane santraldir önümüzdeki zaman içerisinde de altı santral daha yapacağız. Bakım anlaşmalarını bankalar özellikle istiyor çünkü krediler takriben 10 yıl olduğu için bankalar 10 yıl sağlıklı bir şekilde santralin çalışmasını istiyorlar. Birde son bir aydır Türkiye´de son bir yılda kurulan santrallerden bir çok şikayet geldi. Bizim denetlememizi ve bakımlarını  yapmamızı istiyorlar. Türkiye´de şu anda kurulan santrallerin fiyatlarının  ucuz ve kalitesiz ürünler kullandıklarından dolayı santrallerde yoğun bir sıkıntı doğdu. Bunun için sağlıklı bir firma arıyorlar ki bu santrallerin bakımını  ve servisini takip etsin diye. Bizde bundan sonra Türkiye´de kurulan güneş enerji ve rüzgâr santrallerinin bakım, onarım ve servisine 24 saat kesintisiz hizmet verecek  bir sistem kurduk.  Bu  hizmet  sadece bizim kurduğumuz santraller için değil başka santraller içinde geçerlidir. Şuan piyasada bir  çok EPC firması  var ve bu firmalardan bazıları  işlerini bilinçli şekilde yapmadıkları, garantileri olmadığı için biz bu misyonu üstlendik. Tabii önce bilirkişi gidecek, bilirkişi raporu olacak. Bu santrallerin bakımı bin Euro  ile 100 bin Euro arasında değişkenlik gösterebilir. Onun için önce bilirkişi ekibi gidiyor, Elektrik arızaları için elektrik mühendislerimiz soruna müdahale ediyor. Mekanik arazılar içinde makine mühendislerimiz bulunmaktadır. Bir çok firma santrali kuruyor ama teknik destek  açısından yeterli altyapıları yok.   Piyasada şuanda çalışmayan yâda yüzde 40 ´a kadar verim kaybı olan bir çok santral var.  Elbette Türkiye´de satış gerçekleştiriyorlar. Bunların hepsi  1 milyon Euro ve civarındaki santraller için. Sattıktan sonra herhangi bir bozuk ve kusurlu ürünü değişmesinde çok büyük sıkıntılar oluşuyor. O zamanda ne oluyor santral  düşük verimli çalışıyor. Santrallerde büyük verim ve zaman kaybı oluşuyor. Santralin yıllık 200 bin dolar getirisi olması beklenirken yapılan tesislerde yıllık 120 ile 160 bin dolar arası gelir getiriyor. Bu yüzde 20 yüzde 40 oran çok büyük bir kayıptır. Sağlıklı santraller kurulmadığı için bu kayıp sürekli büyüyecektir. Bu kayıpları önlemek için tesislerin yıllık bir kere mutlaka bakımının yapılması gerekmektedir. Tesisin herhangi bir problemde yeniden çalıştırılmaya  başlanması için yedek parçalarının bulundurulması gerekir. Herhangi bir sorun halinde biz depolarımızda hali hazırda 1 Megawatlık santral için gerekli olan bütün malzemeleri ve yedek parçaları bulunduruyoruz. Ve müşterilerimize en kısa sürede gerekli teknik desteği sağlıyoruz. 

Uluslar arası bir şirket olduklarını ve 12 ülkede faaliyet gösterdiklerini belirten Eresin, ?Şuanda Türkiye´de kurulan santrallerin yapılan fizibilitelere göre yüzde 40´ında problem var. Eksik, hatalı, yanlış çalışıyor, yanlış malzemeler kullanılıyor. Dağıtım şirketleri ,TEİAŞ ve TEDAŞ  ile yaptığımız toplantılar sonucunda bu hataları gözlemlemekteyiz. Verimler düşük ve yanlış üretim var. Bu işi yapanlar işin ehli insanlar değil. Neredeyse 40 bin dolarlık az verim alınıyor. Verimsizlik; yanlış üretimden, yanlış kurulumdan doğduğu zaman ileride size daha büyük masraflarla geri dönüyor.  Bundan sonra biz BW Enerji Türkiye olarak bu sorunları ortadan kaldırmak için hem kendi santrallerimize hem de diğer santrallere yedi gün yirmi dört  saat teknik destek ve bakım onarım hizmeti vermekteyiz?. şeklinde konuştu.  

Haber: Bekir Aslantaş 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —