Konak Restoran`da düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Palancıoğlu, her alanda proje hazırladıklarını belirterek, kısa sunumla bunları anlattı. Başkan Palancıoğlu, göreve gelir gelmez öncelikle imarla ilgili fizibilite ve altyapı çalışması başlattıklarını söyledi. Talas`ın 40`a yakın şehirden büyük olduğunu ifade eden Başkan Palancıoğlu, yapılan planlamalarla 2023 yılında ilçe nüfusunun 200 bin olacağını tahmin ettiklerini ve buna uygun çalışmalar yaptıklarını anlattı. Hazırlanan projelerin yaklaşık bedelinin 50 milyon TL olduğunun altını çizen Başkan Palancıoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Avrupa Birliği, Türkiye Belediyeler Birliği, Büyükşehir Belediyesi, hayırseverlerle ve belediye bütçesinden bunları hayata geçireceklerini dile getirdi.
Kısa başlıklar halinde yapılan ve yapımı başlayacak çalışmaları anlatan Başkan Palancıoğlu şöyle konuştu: "Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 5 milyon TL`lik bizi pilot bölge seçtiği, belediyelerin kullanacağı yazılım programını hazırladık. Türkiye`deki bütün belediyeler bizim hazırladığımız yazılım programı kullanılacak. Hayırseverlerimizden 7 cami ve 3 okul sözü aldık. Talas`ın imar görmeyen yerleriyle ilgili kentsel dönüşümü kapsayacak ve yeni açılacak alanlarla ilgili 1,5 yılda bitecek çalışma başlattık. 7 gün açık, kapalı semt pazarları kuracağız, kapalı çocuk parkının bulunduğu üst katı çocuk, giriş ve alt katı kadınlar için spor ve toplantı salonunun bulunduğu Kayseri`de ilk olacak kapalı pazarların bir ay içinde temeli atılacak. Gençlerimize yönelik Gençlik Merkezi temelini bir ay içinde atacağız. Diğer yandan ilçemizde ATM`li taksi duraklarının temelini atacağız. Bay, bayan ve engellilere yönelik, güneş enerjiyle suyu ısıtılacak umumi tuvalet yapımına başlayacağız. Köyken mahalleye dönüşen yerleşim alanlarındaki vatandaşlarımız için 5 tip imar projesi hazırladık, yaklaşık 20 bin TL ödemek durumunda kalmadan ücretsiz yararlanabilecekler. Beni en çok heyecanlandıran projelerin başında gelen Ali Dağı 306 Projesi`nin 10 km`lik yolu açıldı. Bisiklet, yürüyüş, fayton gibi faaliyetlerin yapılacağı, ailelerin nezih bir ortamda zamanlarını geçirebileceği sosyal tesis olacak. Ayrıca 560 hektarlık Ali Dağı`nın tahsisini almada son aşamaya geldik. Yamaç paraşütü ve yelken kanat gibi hava sporlarında herkesi buraya çekecek geniş kapsamlı bir proje olacak. Erciyes Üniversitesi girişinde gençleri bir araya tutacak cep sinemasından, 5 farklı toplantı salonuna kadar fonksiyonların olacağı 24 saat açık kütüphane yapacağız. Zincidere-Başakpınar arasındaki 100 bin metrekarelik alana Talas Mezarlığı yapacağız."
Başkan Palancıoğlu, bunların yanı sıra belediye olarak enerji santrali kurmayı da planladıklarını ifade ederek, "Avrupa Birliği gibi değişik fonlardan yararlanarak bütün enerji giderlerimizi karşılamak için Süleymanlı Mahallemize 1 megavatlık enerji santrali kurmayı planlıyoruz. Destek alamazsak KCTEAŞ ile bunu yapacağız" dedi.
Talas`ın tarihi doku zengini olduğunu dile getiren Başkan Palancıoğlu, "Turizme ait farklı bir çalışma yapacağız. Talas`ın koruma amaçlı imar planı 90`lı yıllara ait olduğu için günümüze yetersiz kalıyor. Bunun için bu planı fizibilite ederek bazı sokakları restore edip, butik otel, yaşam alanları gibi çalışmalar yapacağız. Yeraltı şehirleriyle ilgili çalışmalar yapıp birbirleriyle bağlantısının olup olmadığını araştıracağız. Tablakaya Mahalle Meydanını restore ederek ve eski tarihi belediye binasının üst katını kabul evi, alt katını nikah salonu yapacağız." şeklinde konuştu.
Başkan Palancıoğlu, değişik kurumlardan projeler için destek almaya çalıştıklarını kaydederek, "Japon Büyükelçiliği destekli 90 bin Euro`luk Engelli Koordinasyon Merkezi kurmayı planlıyoruz. TÜBİTAK`tan 500 bin TL destek alırsak internet üzerinden İngilizce, Arapça ve Türkçe yayın yapacak el ürünleri sitesi kuracağız. Avrupa Birliği fon destekleri kapsamında personelimize yurt dışı eğitim çalışması başlattık. "
Başkan Palancıoğlu, "Muhsin Yazıcıoğlu Parkı`nda gençler için paten gibi aktiviteler yapılacak Skate Park çalışmamız olacak. Furkan Doğan Mezarlığı`na Mavi Marmara gemisi görünümlü altı mescit olan sosyal bir merkez yapacağız. Talas raylı sistem hattı 6 ay gibi kısa sürede tamamlandı. Özhaseki Başkanımıza teşekkür ediyorum. Somuncu Baba Evi ve Çilehanesi`nin restorasyonu bu yaz başlayacak. Türkiye`de sosyal medyadan ve çağrı sisteminden 24 saat ulaşılabilecek ilk sanal masayı hayata geçireceğiz. 2 fayton aldık, biri dondurma ve pamuk şekeri gibi ürünlerin satılacağı büfe olarak hizmet verecek, diğeri tarihi Talas turunun yapılacağı fayton olacak. Bu yaz hayata geçecek." ifadelerini kullandı.