´2. YAŞAM BİLİMLERİ KONGRESİ´

23.02.2017 14:53:47

Abdullah Gül Üniversitesinde 2. Yaşam Bilimleri Kongresi başladı.

AGÜ Rektörlüğü konferans salonunda başlayan ve 23-25 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan kongrede, 31 kentten, 79 kurum ve 500´ü aşkın katılımcı ile özellikle genetik bilimindeki gelişmelere dair bildiriler sunulacak.
Kongrenin açılış konuşmasını yapan AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, geçen yıl ilki düzenlenen kongrede, yaşam bilimleri alanında çalışan temel, klinik ve mühendislik bilim alanlarından uzman ve öğrencilerimizi bir araya getirerek interaktif bir ortam oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Kanser biyolojisi, proteomiks, biyoinformatik, doku mühendisliği, kök hücre, nanobiyoteknoloji, sinirbilim, immünoloji ve biyomedikal enstürmantasyon gibi konuların ele alınacağı kongrenin; moleküler biyoloji ve genetik, biyoloji, biyomühendislik, tıp, eczacılık, diş hekimliği, kimya mühendisliği, malzeme bilimi ve mühendisliği, nanoteknoloji ve diğer temel bilim alanlarında uzmanlık yapan bilim insanlarının araştırmalarına ve öğrencilerin vizyonlarına önemli katkılar sunacağına inandıklarını kaydeden Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
?Abdullah Gül Üniversitesi olarak, toplumla bütünleşmeyi temel misyon olarak kabul etmiş ve bu yolda ilerlerken de yeni nesil üniversitelerin öncülüğünü üstlenmiş, büyük hedefleri olan bir üniversiteyiz. Üniversitemiz daha çok genç, daha çocuk. Türkiye´deki sayısı neredeyse 180´e ulaşan üniversitelerden birisi. Türkiye´nin ilk vakıf destekli devlet üniversitesi. Ve Anadolu´da kurulmuş tamamen İngilizce eğitim yapan ve öğrencilerine üst düzey bir dil alt yapısı sunan Türkiye´deki birkaç okuldan biri. Buna, vakıf üniversiteleri de dahil. Büyümemizi, son derece kontrollü, kaliteden ödün vermeden, kaliteli ve nitelikli insan gücünü; akademisyen, öğrenci ve idari personel, bir araya getirerek ve bu insanlara iyi bir çalışma ortamı sağlayarak, öğrencilerimize de iyi bir eğitim ortamı, yeni nesil bir müfredat, yeni eğitim modeli üzerinden çok yakın bir gelecekte tüm dünyaya egemen olacak yeni öğrenme deneyimine önem ve ren ve bunu hayata geçiren bir üniversite olarak büyüyoruz. Bu kongre bizim için çok önemli, çünkü bilim dünyasında biyoloji ve genetik biliminin ne kadar önemli olduğunu artık bütün dünya anladı. Genetik alanındaki araştırmalar bilim dünyasında çığır açacak nitelikteki, insanoğlunun daha sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürebilmesi için ortaya koyduğu gayretlerin aslında önemli bir açılım noktası.?
Açılış konuşmaların ardından, Sevil Dinçer İşoğlu, Volkan Seyrantepe´nin oturum başkanlığında, ?Metastatik Kanserlerin Tedavisine Yeni Bir Yaklaşım´, ?Hücrenin Gücü: Hücresel Tedaviler´ başlıklı bildirilerin sunumu gerçekleştirildi ve ?kanser oturumu´ adı altında kanser hastalığındaki genetik bilimine dair gelişmeler aktarıldı. (Kurum Bülteni)



Anahtar Kelimeler: YAŞAM BİLİMLERİ KONGRESİ