Necmettin ÇUHADAROĞLU


ZULÜM İLE ABAD OLUNMAZ

Ankara´da oturup Kayseri´ye yön vermeye çalışan kişi, karşılığın bu memlekette yok.


 

Ankara´da oturup Kayseri´ye yön vermeye çalışan kişi, karşılığın bu memlekette yok. Seni Kayseri istemediği halde kendini bir halt zannediyorsun. Yanına aldığın üç beş kalitesiz adamla bunları yapmaya çalışıyorsun, yapma, daha fazla kifayetsiz olduğunu eline yüzüne bulaştırdığın işleri anlatmamıza meydan verme.

Ona buna ayar vermektendik vaz geç.

Başkent dümbüğü.

Ne kazandığın bizi ilgilendirmez ama nasıl kazandığın ortada.

Çapsız duruşunla kendini adam yerine koymaya çalışan üç beş yallamanın gazına gelme bu gaz sana çok gelmiş anlaşılan.

Aslında bir yerel gazetenin köşesinde yazı yazılmayacak kadar küçülmüşün küçüleceğin kadar ne diyeyim sana ki.  Ama unutma er yada geç bu memleketin tezgahından geçeceksin. Burası senin memleketin. 

Bu ne kadar kazanma hırsı?

Bu nasıl bir kifayetsizlik.

Sana da kalmaz müdürrrr sana da kimseye kalmadığı gibi. Sen rüzgar ekmeye devam et, et ki fırtına biçesin.

Zulüm ile abad olunmaz bunu bilir bunu söylerim. Senin için son noktayı koydum sende senin yanındakilerde adam değil. Her gün yazılarımı okuyorsun madem, ben senin ve ekibin gibi hiçbir zaman paralelcilerin uşağı olmadım. Onlarla TV programları yapmadım. TRT de çalıştım alnımın teri ile bir şeyler kazandım. Kimse ile ortaklık yapmadım. Hele hele paralelcilerle hiç yapmadım. Sen şimdi iyi günlerinin kıymetini bil. Sırtını dayadıklarına da kalmayacak. Şimdi gün bu gün saat bu saat. Şimdi harman yeri Reis. Yarın başkası olunca ona sırtını dönersin. Daha önce yapmadığın bir iş değil.  Boy boy paralelcilerle maklube yediğin resimlerdeki adamlar yurt dışında.

Niye biliyormusun?

Devlet onları FETÖ den arıyor da ondan.

Biz bu davanın neferiyiz. Davaya inanmak ve adanmak sende olan bir meziyet olmadığı için pekte üzerine alınmazsın zaten.

Ne yaparsın.

En fazla TRT de çalışmam.

Hizmetimizin karşılığı bir teşekkür olur.

O kadar.

Kılıçlar çekildi ise bundan sonra azdan az çoktan çok gider. Ben kimseye güvenerek gazeteci olmadım. Şimdiye kadar hiçbir siyasi kişiliğe de eyvallahım olmadı.

Olmaz da.

Ama bu günlerde geçer, geçecekte. Sana sadece acıyorum. Hırslarınla ihtiraslarınla zavallılığın birleşince gittikçe küçülüyorsun da ondan. Ama sende kabahat yok. Seni buralara getiren adamlarda var. Seni bir halt zannediyorlar.

Yazdığım yazılar bir tarafına battığı kesin. Belki Ankara da kendince bir dünyan var ama Kayseri´de bir hiçsin. Daha başka şeyler söylemek isterim ama değmezsin. Sabır her şeyin ilacı imiş. FETÖ nün kol gezdiği dönemlerde ortada gözükmezken biz TRT de bu adamlardan davacı olduk. Dava ettiğimiz adamların FETÖ terör örgütüne hizmet ettikleri için adalete teslim ettik. Tutuklamasını sağladık. İyi de etmişiz. Ama unuttuğumuz bir şey olmuş bir kahpenin yerini bize yakın saydığımız kahpeler almış. Onu düşünememişiz. Çünkü bizim dünya görüşümüzde döneklere, adam satanlar ve kahpelere hiç yer yokta ondan.

Varsın böyle dönsün dünya hemşerim.

Bir atasözü var; gün olaaaa harman ola.

Kalın Sağlıcakla.