Erhan KAN


ZİRVENİN KİLİDİNİ AÇAN 3 PUAN

Kayserispor ligin 14. Haftasında Aytemiz Alanyaspor´a konuk oldu. Ligin kırılma noktalarından birinde geldiği bu deplasmanda alışılmış ayağa pas ve orta sahada baskı ile maça başlayan Sarı-Kırmızılı takımı rakipten çok taraftarın zorladığını söyleyebiliri


 

Kayserispor ligin 14. Haftasında Aytemiz Alanyaspor´a konuk oldu. Ligin kırılma noktalarından birinde geldiği bu deplasmanda alışılmış ayağa pas ve orta sahada baskı ile maça başlayan Sarı-Kırmızılı takımı rakipten çok taraftarın zorladığını söyleyebiliriz.

Başakşehir Okulları Stadı 10 Bin kişilik kompakt bir stat olmasına rağmen tribünlere gelen yaklaşık 5 Bin kişi tribünlerin sahaya yakınlığı nedeniyle adeta 90 dakika oyunun içindeydi. Müthiş bir ambiyans oluşturan taraftarların tek handikabı Bülent Yıldırım´ın Kayserili olmasına fena halde taktık  olmasıydı.

Her pozisyona yerli yersiz itiraz etmeleri hem maç boyunca onları sıcak tuttu hem de tezahüratın bitmemesini sağladı. Maça gelince 6 önemli eksiği olan ev sahibi takım tam kadro sahaya çıkan Kayserispor önünde çekindiğini maç boyunca gösterdi. Şamil-Badji ikilisinin önündeki Deniz, Güray ve Mendes´in gününde olması üstünlüğü Kayserispor´a getirdi. Zira golde bu üç oyuncunun koordinesinde Mendes´in son vuruşu ile geldi. Gol ve kendinden emin futbol üstünlüğü lehimize çevirirken, ikinci yarıda işler tersine döndü. Taraftar desteğini arkasına alan Alanyaspor, varını yoğunu ortaya koyacağını gösterdi. Birde bu isteğin karşılığını 63. Dakikada Cenk Ahmet´in golü ile alıca onlar için ballı kaymak oldu.

Bu golün ardından iki takımda tam manasıyla ağırlık koyamadı. İki hocanın hamleleri de pek işe yaramasa da Wellinton´un  73´te kırmızı kart görmesi adeta Kayserispor için piyango oldu. Atila-Stojilkoviç değişikliği ile oyunu rakip alana yıkan Kayserispor tek kaleye çevirdiği maç sonunda aradığı golü uzatmalarda Umut ile bularak 3 puana uzandı.