Metin SÖNMEZ


YÜZLEŞME ZAMANI!

Süper Lig Cemil Usta Sezonu başladı. Tatil, transfer, kamp dönemi, hazırlık maçları derken, tüm takımların gerçekle yüzleşme zamanı geldi. Kayserispor da, yüzleşti o gerçekle.


 

 

  Süper Lig Cemil Usta Sezonu başladı. Tatil, transfer, kamp dönemi, hazırlık maçları derken, tüm takımların gerçekle yüzleşme zamanı geldi. Kayserispor da, yüzleşti o gerçekle.

  Takımı neredeyse sil baştan değiştiren, yine yeniden yaptığı olağanüstü konre ile aynı ekiple yoluna devam etme kararı alan, sonrasında ise 18 yeni oyuncuyu kardosuna katan Sarı-Kırmızılı takım, hazırlık sürecinin ardından taraftarının karşısına çıktı.

  Beklentiler yüksek, hedef galibiyet idi.

  Teknik Direktör Hikmet Karaman, aslında Güney temsilcisine karşı bir sürpriz hazırlayacağının sinyallerini hafta içi antrenmanlarda çoktan vermişti. Nitekim, öyle de yaptı. Poulain, Alpay ve Abdennour´dan oluşan stoperleri sahaya süren ve takım hücuma giderken 3-4-2-1, savunma anında ise 5-4-1´edönüşen esnek oyun anlayışı, konuk Alanya takımının beklediği bir durum değildi. Kenar bekler sağda Miguel Lopes, solda Atila Turan ile hücuma ekstra detek vererek, rakibi alt etmeyi hedefleyen Karaman Hoca, elbette tam anlamıyla istediğini sahaya yansıtamadı. Bir de tabii olarak üçlü defans, sanıldığı kadar çok kolay bir zenaat değil!

   Zaten bu sistemi test etme işe de 90 dakikaya yayılmadı. Zira Alpay Çelebi´nin sakatlanması ile birlikte Kayserispor 4´lü defansa dönerek, bir anlamda normalleşti.

  Lig´in ilk maçında takımların birbirini test etmeye yönelik hamleleri hep bir noktada tıkandı kaldı. Oyun içinde zaman zaman Alanya, zaman zaman ise Kayserispor´un baskın olduğunu süreçler yaşandı. Sağlam pozisyonlar da vardı ancak taraflar adına gol gelmedi. Karşılaşmanın normal süresinin tamamlanması 4 dakika kala, Salih Uçan´ın kullandığı köşe vuruşu, deyim yerindeyse felaketle son buldu. Rakibin gol yollarındaki en güvendiği isim Papiss Cisse, deyim verindeyse topu kucağında buldu ve göğsü ile gol attı.

  Kalan dakikalarda Kayserispor elde avuçta ne varsa yüklendi, gol aradı. Pozisyon da buldu. Lakin, 90 dakika içinde iki kez fileleri sarsmasına karşın, VAR devreye girdi ve ofsayt tesbiti ile eller havaya durumu ortaya çıktı.

  E bir de maçın hakemi bölümüne geçelim: Verdiği ve veremediği kararlar ile pes dedirtti. Bu Tugay Kaan Numanoğlu´nun Süper Lig´de bu kafayla uzun süre görev yapması olası değil. Ciddi manada kontrol problemi var; kendi kafasında kurguladığı dengeyle maçı yönetiyor vesselam...

  Her neyse, maçın geneline baktığımızda, hazırlık döneminde beklentilerin altında kalan sarı-kırmızılılar, Alanya önünde en azından istekliydi. Geçen sezondan takımda kalan Atila, Umut ve Mensah ile birlikte 8 farklı ismin 11´de yer almasının sancılarının olmadığından bahsetmek ise mümkün değil.

  Genele bakarsak, Miguel Lopez´i zaten biliyoruz; Pedro Henrique de kaliteli kumaş... Diğer futbolcuları anlamamız için biraz zaman gerekiyor galiba. Bir de Hikmet Karaman Hoca, bundan sonra tam olarak hangi futbol anlayışı içinde olacak?

 Özetlersek... En önemli sorun mu; elbette hücumun merkezi...