Metin SÖNMEZ


YOL YAKINKEN...

   Antalya maçı Elm Sokağı Kâbusu gibi başladı. Dakika bir, gol bir derler ya tıpkıbasım oldu: Bir dakika farkla...


Ev sahibinin baskısına direnemeyen, üstününe üstlük sağ tarafta Serdar Özkan'ın efektifliği karşısında resmen çöküntüye uğrayan Kayserispor'un sol kulvarının yetersiz bakiye olarak sahada kalmasının karşılığı, gol olarak geri döndü. Neredeyse ilk 30 boyunca Antalyaspor ve Serdar Özkan rüzgârına tanıklık ettik. Rakipte kim varsa elini kolunu sallaya sallaya geldi. Nihayetinde Teknik Direktör Hikmet Karaman, o kadar bunaldı ki, 30. dakikada kolay kolay yapmayacağı bir icraatın altına imza attı. Büyük umutlarla alınan ama Güney deplasmanında resmen hayal kırıklığı yaratan N'tep'in yerine Ziya Alkurt'u oyuna dahil ederek, ciddi manada yerle yeksan olan sol kulvar derdine derman olmaya çalıştı.

Bu değişiklik bir anlamda pozitif yansımaya nödön oldu. Kayserispor biraz biraz toparlandı, kalesinde daha az pozisyon verirken, rakip kaleye gitmesi gerektiğini de hatırladı. Artık devrenin sonu gelirken yaşanan bir pozisyonda VAR uyardı, maçın hakemi Fırat Aydınus ise penaltı noktasını gösterdi. Resmen teselli ikramiyesi gibi oldu soyunma odasına gidilirken penaltından eşitliğe ulaşılması.

Akıllarda Antalya takımının hüküm sürdüğü ve ciddi manada tehlikeler ürettiği ilk yarının eşitlikle sonuçlanmasıyla birlikte, umutlar ikinci 45'e devretmişti. Oysa soyunma odası dönüşü değişen bir şey olmadığını anladık. Kendi ceza alanı içinde ilk yarıda elle oynayarak penaltıya sebep olan Nazım Sangare, bu kez gitti, deyim yerindeyse hatasını telafi etti. Tabii ki, Djedje'nin saçmalamada zirve yapmasıyla, durduk yerde bir penaltı daha; ama bu kez Kayserispor aleyhine....

 Ev sahibi bir kez daha öne geçtikten sonra, ilginç anlara tanıklık ettik. Antalya'nın forse ettiği oyunda zaman zaman Kayserispor'un da hedefe kilitlendiği anlar oldu ama istenilen, beklenilen futbol seviyesinin çok altında kaldı sarı-kırmızılılar... Takım boyunu bir türlü kısaltamayan, uyumsuzluğun had safhada görüldüğü Kayserispor'un imdadına bir duran top yetişti. Günün belki ayakta kalan tek adamı diyebileceğimiz Poulain, rakibin hatalı alan savunmasını kafasıyla deldi adeta.

 Skorun bir kez daha eşitliğe gelmesiyle birlikte, kâbus devam etti bilfiil. Adamlar topuyla tüfeğiyle geldi Kayserispor kalesine ve sayısız gol pozisyonunu beceriksizlik yüzünden harcayınca, sonuç kendiğilinden ortaya çıkmış oldu.

Bakın... Deplasmanda alınan bir puana amenna ve saddakna deriz. Lakin, futbol çok kötüydü çok... Yol yakınken aman ha dikkat.