Mehmet KETENCİOĞLU


YOKMU CANKURTARAN, BOĞULUYORUZ!

Süper Ligde 15.hafta müsabakaları oynandı ve Hes Kablo Kayserisporumuz kendi eliyle maçı Gençlerbirliğine verdi. 3-2 mağlup oldu.


Süper Ligde 15.hafta müsabakaları oynandı ve Hes Kablo Kayserisporumuz kendi eliyle maçı Gençlerbirliğine verdi. 3-2 mağlup oldu. Şimdi ligin en sonundan kurtulacağı günü bekliyor. Bu arada kesin ligden düşer denen Ankaragücü, Erzurumspor’da kazanmaya başladı bizi altına aldı. Kalk kalkabilirsen... Takım sayısı 21. Oynadığımız maç 14, aldığımız puan 10, attığımız gol sadece 9. Bulunduğumuz sıra ligin en sonu 21.sıra. Kurtul kurtulabilirsen. Yok, mu cankurtaran atın bir can yeleği lütfen BOĞULUYORUZ!

Ankara’da kadro açıklandığı zaman Samet Aybaba'nın çaresizlik içinde 19 kişilik kadroyu zor çıkardığını gördüm ve "Allah hayretsin. İşimiz zor" dedim. İşimizin zor olduğunu da maç boyunca sinirden çatlayacak kadar gördüm. Dudağımı ısırdım, elime kalemi alamaz oldum...

Maç boyunca vardan ha bire Gençlerbirliği’nin attığı goller iptal edilince derin bir oh çekmemiz bile bir işe yaramadı. Ha gayret yırttık paçayı son 5 dakika derken kendi topçumuz elinin tersiyle bir çarptı ki daha ayağa kalkacak halimizde kalmadı. 2 sefer öne geçtiğin maçta 3 golü kendi kalemize Oğuzhan ile atınca buz kestik zaten... Ankara’dan arkamıza bile bakamadan döndük. Geçen maçlarda oynayan kadrodan çok sayıda futbolcumuzun olmayışı, yedek kulübesinde Gençlerbirliği’nin 10, bizim 8 futbolcumuzun oluşu ilerleyen dakikalarda işimizin zor olacağını gösteriyordu zaten. Perşembenin gelişi çarşambadan belli idi. Kendi kendime maç başında tembih etmiştim zaten. "Sakin ol Mehmet bu maçta fıttıracağın dakikalar olacak" demiştim kendime, öylede oldu!

Maç sonunda Samet hoca açıklama yapıyor. Diyor ki " bu kadar defans hatası yaparsan olacağı bu." Tamam, hocam sen yıllarca defansta oynadın. Futbolcu kardeşlerimize mesela son golde Kvrzic ile başlayan, Oğuzhan ile biten pozisyonları antrenmanlarda yeteri kadar anlatamıyor olabilir misin acaba? Yoksa daha önceki yıllarda hafızamızda kalan bir sözünüz var." Allah’ını seven saldırsın" gibi. Yine öyle diyerek mi çıkarıyorsunuz futbolcu kardeşlerimizi sahaya. Ya da dünkü maçta olduğu gibi oyuncuya dışarıdan laf mı anlatamıyorsunuz bir bilen olarak lütfen anlatın bize. Böyle kırılgan

Bir takım olur mu sayın hocam. 31.dakikada öne geç, 39. Dakika gol ye. 55’te yine öne geç 70’te yine gol ye. 1 puana bile razı olacakken zurnanın son deliği 89. Dakikada mağlup ol.  Ben sizin gibi profesyonel oynamadım. Kayseri amatör kümesinde 77-85 yılları arasında amatör oynadım. O yıllarda amatör futbolculara tehlikeli bölgede top kaptırmayın gerekirse taca, kornere atın derdi hocalarımız. Şimdilerde bunun tersimi oluyor Samet hocam" futbolculara "sakın ha, gol bile yeseniz dahi topu taca atmayın ayağınızda kalsın mı diyorsunuz. Eminim böyle demiyorsunuz ama anlaşılan sözünüzü dinletemiyorsunuz, sizi kale almıyorlar hocam!

BU HAFTA LİGİN EN FAZLA GOL ATAN  TAKIMI BEŞİKTAŞ GELİYOR

16. hafta maçında 03 Ocak 2021 Pazar günü Kadir Hasta Beşiktaş’ı ağırlayacağız. Samet hocanın yıllarca kaptanlığını yaptığı. Teknik direktör olarak görev aldığı Beşiktaş Sergen hocanın akılcı tutumu ile zor denilen şampiyonluk hedefine koşuyor. Son oynadığı 6 lig maçında Sadece Aytemiz Alanyaspor’a yenilen Beşiktaş son altı maçın 5 ini galibiyetle kapattı. 6 maçta rakip filelere 16 gol attı. Ligin en fazla gol atan takımına karşı bir sürpriz yapar sağ gösterip sol vurarak kazanan biz oluruz inşallah. Zorda olsa gönlümüzden geçen temennide gerçek olur, sevinen bu sefer biz oluruz inşallah... Son söz  “hayırlısı olsun hakkımızda"