Metin SÖNMEZ


YOK ÖYLE YAĞMA

Kayserispor´un son kurbanı Ç,Rize oldu!


Fenerbahçe, Galatasaray, Bursaspor´a, ?Tak sepeti koluna? muamelesi çeken Sarı-Kırmızılı takım, bu kez deplasmanda Çaykur Rize´ye konuk oldu. Düşme hattı adına stres yüklü bir maçtı kâğıt üzerinde. Öyle de başladı aslında. Ev sahibi, hızlı hızlı bir gol buldu üstüne üstük. Fakat, değişen bir şey olmadı. Sakinliğini ve kendine olan öz güvenini sahaya yansıtan ve bu durumu da rakibine kabul ettiren Kayserispor, bir duran top organizasyonunda defansın arkasına sarkarak kendini unutturan Lawal ile önce eşitliği buldu. Bu gol sonrası eli güçlenen Sarı-Kırmızılılar, şoka giren taraf ise Rize oldu. Nitekim devre arasına gidilirken Umut Bulut kafa ile öyle bir asist yaptı ki, Güray´a da meşin yuvarlağı filelere göndermek kaldı. Nitekim o da öyle yaptı. Bu gol, adeta gök kubbeyi Rize takımının başına geçirdi.
İkinci 45 ile birlikte Rize´nin çöküşü devam etti. Zira kendinden emin olan taraf Kayserispor, oyunu istediği gibi yönetti ve hükmetti. Bu arada rakipten Ahmet İlhan da kırmızı görünce iş tamamen bitti. Hatta belirli bir süre Rize takımı dakikalarca topu göremedi. İşte bu arada golcü yine vizyona girdi Welliton attı, fark 2´ye çıktı. Skorun 3-1 olmasıyla maç resmen koptu ama karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler bitime bir dakika kala Oğulcan Çağlayan´ın pozisyonuna üfürükten bir penaltı çalınca, ev sahibi farkı 1´e indirdi. Oynanmamış süre içinde Kayserispor kalesine Allah ne verdiyle yüklenen Karadeniz temsilcisi, beraberlik ararken Welliton bir kez daha sahne aldı ve ?Yok öyle yağma? dedi ve skoru 4-2 olarak ilan etti.
Bu Kayserispor adına fevkaladenin ötesinde bir galibiyet ve 3 puan oldu. Artık bunda sonra karada ölüm yok desek yerinde olur. Dün sahada kazanmak için her şeyi yapan bir komple takım vardı. Herkes elinden geleni fazlasıyla yaptı. Fazlanın da fazlasını yapan ise Umut Bulut´tu. İnanın o koştu ben yoruldum ve futbolun tüm doğrularını harfiyen sahaya yansıttı.
Hasılı Rize galibiyeti ile birlikte Kayserispor artık kritik eşiği geçti. Bundan sonra her şey daha kolay.
Emeğinize sağlık beyler.
Helal olsun size!