Metin SÖNMEZ


YİNE Mİ ÜÇ?

Peşinen söyleyelim; Vallahi bravo. Fevkaladenin fevkinde bir başarı öyküsü sığdırdı Kayserispor Fenerbahçe önünde 90 dakikaya.


  Peşinen söyleyelim; Vallahi bravo. Fevkaladenin fevkinde bir başarı öyküsü sığdırdı Kayserispor Fenerbahçe önünde 90 dakikaya.

  Art arda deyin? Üst üse deyin? Son iki sezonda Kadıköy´de Fenerbahçe´ye hep 3 atan ama kazanamayan sarı-kırmızılı takım, İstanbul´da 40 bin kişinin önünde üçüncü sezonda rakibine yine 3 attı ama bu kez kazandı.

  Düşünsenize? Son üç sezondur Fenerbahçe takımı Kayserispor´dan evinde toplam 9 gol yedi? Tarife hep üçlük. Biz çok sevdik bu üçleme işini. Bir, iki, üç deyince akla Kanarya gelmeye başladı otomatikman.

  İki sezon önce Hakan Kutlu ile uzatma dakikalarında yediği golle rakibi 3-3 berabere kalan? Geçen sezon Marius Sumidica yönetiminde aynı skoru tekrarlayan Kayserispor, ?Bir sıçrarsın, iki sıçrarsın çekirge? dedi ve  üçüncüsünde rakibine tarihi bir ders verdi. 

  Aslına bakarsanız, Kayserispor maça iyi başlayamadı. Sarı-Lacivertlilere pozisyon da verdi. Nitekim golü de yedi. İşte bundan sonra, silkelenen, kendine gelen, kaybetmeme vizyonunu hayata geçiren, cesaret bulan Kayserispor, her geçen dakika oyunun hâkimiyetini ele aldı. Özellikle ev sahibinin yumuşak karnı orta alanı parselleyen, üstünlük sağlan ve doğru hücum planlaması ile önemli bir futbol tavrı geliştiren Kayseri temsilcisi, pozisyon buldu ama golü bulamadı.

  Soyunma odasına yenik gitmesine karşın, başı dik biçimde geri dönen ve elinde avucunda ne varsıa sahaya yansıtan Sarı-Kırmızılılar, önce beraberlik gölünü buldu fakat akabinde ikinci kez yenik duruma düştü. Buna rağmen bir yılgınlık, eksiklik hissetmeden orta alanı çabuk geçerek amacına ulaşmayı hedefleyen Kayserispor, özellikle Chery ve Bilal Başacıkoğlu ile Fenerbahçe´yi sürklase etti, sahadan sildi resmen. Hem savunmayı iyi yapan, hem de hücumu adamakıllı seviyeye taşıyan Kayserispor, üç puanı anasının ak sütü misali hak etti.

  Burada, rakibini iyi analiz eden Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam ve sezon başından beri bambaşka bir evreye geçen kaleci Silviu Lung´un form tutmasında büyük etkisi olduğu net belli olan kaleci antrenörü Öztürk Tanrıbilir için de ayrı bir sayfa açarak kutlamak lazım.

 Hasılı, her şey bir yana bu galibiyet, şahane oldu şahane. Üstelik geçen yıldan kalma bir hesap vardı ve kapandı!