Mehmet KETENCİOĞLU


YENİLMEK İÇİN NE LAZIMSA YAPTIK!

Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık sezonu 23. hafta maçını son haftaların forumda iki ekibi Kasımpaşa ve Yukatel Kayserisporumuz oynadılar.


Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık sezonu 23. hafta maçını son haftaların forumda iki ekibi Kasımpaşa ve Yukatel Kayserisporumuz oynadılar.Hiç sağa sola çekmeye gerek yok. Deplasmanda oynadığımız bu  maçı Kasımpaşa bileğinin gücüyle, yüreğinin yettiğiyle, hakkıyla aldı... Her mağlubiyete kılıf aramak öküz altında buzağı aramaktan farksız olduğuna göre Kasımpaşa’yı tebrik etmek ve alkışlamak gerekmez mi, yiğidin hakkını yiğide vermek gerekmez mi? 

BİR FUTBOLCUYU KAZANMAK İÇİN GEREKEN YAPILDIĞI HALDE!

Hata futbolun her dakikasında olabilir. Dünyanın en pahalı takımlarında milyon Euro alan futbolcular bile çok basit hatalar yapabiliyor. Ama bu hatayı daha fazla yapmadan o futbolcuya doğrusu anlatılıyor ve futbolcu da daha fazla aynı hatada ısrar ederse gönderiliyor. Konuyu Yasir kardeşimize getireceğim. 1-0 deplasmanda önde götürdüğün maçı inanılmaz bir hata ile 1-1 e getirdin, amatörün yapmayacağı  hatayı profesyonelce yaptın. Olabilir... Ama bu ilk değil ki sevgili kardeşim Kayserispor da oynadığın bazı maçlarda parmak ısırttın,  bazı maçlarda da kendi parmağımızı bize ısırttın! Tırnaklarımızı bile yedirdin stresten. Bir futbolcuyu tek başına eleştirmek takım oyununu görmezden gelmek çok yanlış bunu biliyorum. Ama bu öyle bir hareket ki takımın dibine dinamit koyan bir hareket bunu görmezden gelemiyorum, Yutkunamıyorum...

SON 6 MAÇTA ALKIŞLADIĞIM HİKMET HOCAM; BU MAÇI SİZ KAYBETTİNİZ NEDEN Mİ?

Sahaya çıkan 11 de geçen haftalarda formsuz olan Emrah ve Gökhan  ile çıkışınızın hiç bir haklı bahanesi olamaz. Bu takımı  en hırçını  İbrahim Akdağ kardeşimiz, Attamah ve  Cardoso’nın ilk on birde sahaya çıkması takımın direncini daha da artıracaktı. Siz bunu adınızın Hikmet olduğunu bildiğiniz gibi idrak ettiğiniz halde uygulamadınız. Tamam futbolcuyu kazanmak, arkasında ona destek olmak önce sizin sonra hepimizin görevi ama Emrah ve Gökhan " bizi oynatma diye 2 haftadır ısrar ediyorlar. Siz niye diretiyorsunuz o halde Hikmet hocam.

YEDEKTE BEKLEYEN YENİ TRANSFERLERDEN MERT ÇETİN 2.YARIDA UĞURUN YERİNE NEDEN GİRMEDİ?

Ligin 2. Haftasından beri size ve futbolculara koşulsuz destek veren bir spor yazarı olarak şunu net ifade edeyim. Başaracağınıza yürekten inanıyor ve iyi günde kötü günde yine destek olacağımı beyan ediyorum. Bunu yaparken de yanlışa itiraz etmeyeceğim, emme basma tulumba gibi her şeye kafa sallayacağım manasında söylemiyorum. Defansta dün onur hariç saçmalamayan yoktu. Hele hele uğurun pozisyonlarda ağır kalması yediğimiz gollerde büyük etki yaptı. İşte  oraya Mert Çetini almak gerekmez miydi sayın hocam. Bu güne kadar hiç bir şekilde " şunu niye oynattın, bunu niye oynatmadın hocam" diye bir yazım olmadı. Bunu da saygısızlık gördüğüm için, takımı en iyi bilen siz olduğunuz için yazmadım. Ama bu saygınlık da bu seferlik benden olsun hocam. O kadar sorumsuzca sahada yer aldı ki takım neresinden tutacağımı bilemeden yazdım kıymetli hocam. Her şeye rağmen önce Kayserisporun isminin yanında sonrada sizin ve futbolcuların yanında olmaya devam edeceğim. 1974 ten beri bu takımı takip eden bir kardeşiniz olarak iyi gün dostu olmayacağım hocam. Her mağlubiyetten sonra koro halinde istifa diyenlerden de olmayacağım güzel hocam. Lütfen sizde bu maçtan gereken dersi  çıkarın ve milli takım arasına yine iyi mücadele eden takımı hazırlayın hocam. Futbol bu kazanırsın, kaybedersin. Ama... Ruhsuz, isteksiz  bir görüntü ile kaybedersen affedilmesin HİKMET KARAMAN hocam.