Gökhan ÇANTAOĞLU


Yeni düzen, yeni başlangıçlar

AK Parti iktidarı dönemi içerisinde 13 yıl bakanlık yapmış Babacan ile  Başbakanlık yapmış Davutoğlu AK Partiden ayrıldılar ve iki ayrı parti kurdular.


  AK Parti iktidarı dönemi içerisinde 13 yıl bakanlık yapmış Babacan ile  Başbakanlık yapmış Davutoğlu AK Partiden ayrıldılar ve iki ayrı parti kurdular.
Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu Gelecek Partisi, liderinin geçmişinin yükünü taşıyor ve parti tanıtımında daha çok Davutoğlu’nun Suriye meselesinde takındığı tavrı açıklamaya çalışıyor.
Ali Babacan’ın kurduğu DEVA Partisi ise daha popüler bir yol izliyor, gençler tarafından destekleniyor, ekonomi söylemi ile ön plana çıkıyor. YouTube üzerinde yaptığı yayınlar milyonlar tarafından seyrediliyor. Babacan’a da "Madem iktidardan bu kadar şikâyetçiydin neden bu kadar geç ayrıldın?" sorusu yöneltiliyor.. Bakalım bu iki yeni lider kitlelere kendilerini kanıtlayıp, soru işaretlerini yok edebilecekler mi?
  Mevcut seçim tarihine henüz üç yıl var fakat alıştığımız üzere ülkemizde seçimlerin ne zaman ne tarihte olacağı belli olmuyor. Önümüzde ki yıllar siyasal hayatta neleri değişeceğini, kimin geçici, kimin kalıcı olacağını kanıtlayacaktır.

Sosyal medya değil, sosyal vesayet

  Hayırlı olsun, siyasetin artık yeni bir vesayet kaynağı var; sosyal medya.
Eski yıllardaki vesayet makamlarının yerine geçerek istediğini linç ediyor, istediğini köpürtüyor, istediğine ise en azılı iftiraları atıyor. Partiler teşkilatlanmak yerine trol orduları kuruyor ve siyaseti o trol hesaplar üzerinden yapıyorlar. Mahkeme kararları sosyal medya ekseninde şekilleniyor, mahkemeler serbest bıraktığı bir şüpheliyi konu sosyal medyada gündem olunca hemen geri tutuklama kararı veriyor. Reklamlar, yanlış bilgiler, çirkin söylemler, hakaretler ve saygısızca her şey sosyal medyada mevcut… Bu dünyanın hepimiz içindeyiz hepimiz onun bir parçasıyız yeni vesayet sahibimiz hayırlı olsun.

YouTube gazeteciliği

  Korona günlerinde gördük ki, o koskoca gazete binaları, sayfalarca basılan gazeteler, televizyon kanalları bunların pek bir önemi kalmamış.  Bir akıllı telefon ile herkes her yerden her istediği yayını yaptı ve bilgiyi paylaştı.
  Televizyonlarda gerçek haber değerinde bir yayına rastlamak zor. YouTube platformu üzerinde yayınlar önceden de yapılıyordu fakat bu süreçte bu yayınlara hem rağbet arttı, hem de bu platform ve televizyonlar eşit imkânlara sahip oldular. YouTube üzerinde yapılan canlı yayınlar yüzbinler tarafından izleniyor, televizyon ekranlarına konuk olamayan, konuk alınmayan isimler bu platformda kendilerine yer buluyor. Sosyal yeni dünyada başarının ve fikrin önünü kesmek neredeyse imkânsız hale geliyor.

  Bakalım önümüzdeki günler bize ne gösterecek; takip edeceğiz ve bu sütunlardan sizlerle paylaşmaya gayret edeceğiz.