Erhan KAN


YENİ YÜZÜ İLE MEMNUN ETMEDİ

İstikbal Mobilya Kayserispor, merakla beklenen Süper Lig Cemil Usta Sezonu ilk maçına çıktı.


İstikbal Mobilya Kayserispor, merakla beklenen Süper Lig Cemil Usta Sezonu ilk maçına çıktı.

En baştan söyleyelim; Beklentilerin altında kalan bir takım seyrettik. Bu durumda çok farklı etkenler rol oynadı. Geçen sezondan sadece 3 ismin forma giydiği temsilcimiz,yeni 8 futbolcu ile sahaya çıktı. Bunların uyum süreci, takıma katkıları ve de taraftara alışması elbette kolay değil. Hele ki ilk rakibimizin neredeyse geçen sezonunun aynı kadrosu ile sahaya çıktığını düşünecek olursak, ortaya çıkan sonuca şaşırmamak gerek.
Hikmet Karaman´ın elindeki malzeme oranında taktik olarak farklı bir kurgu ile sahaya çıkması beklenenin dışındaydı.
Ligin ilk haftasında detaylı tespit yapmak, yaptığını sanmak herkesi şaşırtacak bir durum olacağından isimler üzerinden gitmekte fayda var.
Dün maçın ilk yarısına baktığımızda Sarı-Kırmızılı takımda topla en fazla oynayan üç isim Poulain, Abdennour ve Atila Turan oldu desek sanırım maçında kısa bir özetini yapmış oluruz. Kayserispor defans hattının üzerine binen yük, orta sahada takımı hücuma çıkaracak oyuncu eksikliğini göz önüne çıkardı. Miguel Lopes´in pasifliği ise bu sezon sorun odaklarından biri olacağının işareti gibiydi.
Rienstra, istekli arzulu ve hırslı bir yapı içinde görüldü. Ancak, uyum sorunu yaşadığı ortada. Takım arkadaşlarını tam olarak tanımadığı için birçok pozisyonda pas tercihi ve pas şiddetinde hatalar yapmasına neden oldu. Eleştirlesede bu oyuncunun verimli olabilceğini düşünüyorum.
Yine yeni isimlerden Henrique, günün başarılı isimlerinden biriydi. Fuleli, istekli bir isim. Herşeyden önemlisi takımın liderliğine soyunabilecek kapasitede. Birçok pozisyonda akadaşları ile kurduğu dialoglarda bunu gördük. Alpay´ın sakatlığı büyük talihsizlik. Bu yüzden belirli bir yorum yapmak imkansız.
Hikmet Hoca´nın maç boyunca yaptığı hamleler tepkileri yanında getirsede maçı çevirmek için atılan adımlar olarak değerlendirmekte fayda var. Zira, her hamle yerini bulmuyor maalesef.
Takımın transfer istediği net. Ancak, daha bağlayıcı yorumlar için bir-iki hafta daha beklemekte fayda var.