Memduh BORAZAN


YENİ SEZONDAN BEKLENTİLER...

Düşe kalka ligde kaldık nihayet.


Düşe kalka ligde kaldık nihayet.

Yok bu takım düşer, futbolcular oynamıyor, gelen hoca iyi değil, yönetim işi bilmiyor derken lig bitti. Korkulan olmasa bile Kayserispor eski yönetimin aldığı oyuncuları ile ligde kalmasını bildi.

Kayserispor, şöyle geriye dönüp baktığınızda mazisine inanın çok acılar çekmiş bir takım olarak göreceksiniz. 10 yıl sadece 10 yıl Recep Mamur döneminde bu takım ortaya geldi. Türkiye Kupasını kazandı, Avrupa kupalarında boy gösterdi, ligde 5. sıraya abone oldu. Futbolcu bankası gibi, her sezon inanılmaz fiyatlara futbolcular satıldı?

Tam anlamıyla bir kulüp oldu. Bu başarı yönetim başarısıdır.

İşte Kayserispor böyle olmalı. Şimdi son iki sezonda şampiyon olmuş gibi kümede kalma sevinci yaşandı. Artık bu sevinçleri kupalarda, Avrupa maçlarında görmeyi çok özledi bu taraftar ve bu şehir.

Yeni sezonda çok şey bekleniyor. 300 futbolcu olan listenizde inşallah 3 tane oyuncu seçersiniz. İyi oyuncu alırsınız ki satarsınız, milli takıma gönderirsiniz. Kiralık oyuncularla filan bu iş geçici bir heves olur. Bu kulübe işe yarayacak ve sonradan kazandıracak oyuncular almanız gerekir. Eskiden olduğu gibi, al parlat sat tecrübesi olmalı.

Teknik Direktör konusu ardından alınacak futbolcularla ilgili zaman geçirilmeden bu işler tamamlanmalı. Her takım canla başla çalışıyor. Bu işi artık şansa bırakmamalı. Başkan Erol Bedir zora gelen bir insan değil!. Yani geçmişte Erciyesspor başkanlığı döneminden herkes bilir. Bu nedenle kimse kaçmadan göçmeden yeni sezonda yepyeni bir Kayserispor izlemek istiyoruz. Nokta transferler, iyi hesap bu işi götürür.

Kümede kalınca sevinen değil, ligde ilk 3-5 e girince sevinen bir Kayserispor bekleniyor. Avrupa kupalarında oynayacak bir takım bekleniyor. Lige yeni yükselen takımlar bu sezon ligde tutunmak için ciddi anlamla paralar harcamakta. Yani bu sezon daha da zor bir sezon olacak gibi. Kıl payı kurtaran takımlar eğer işini iyi yapmaz ise bu sezon işleri çok zor.

Kısacası, Kayserispor yeni sezonda fırtına olmalı. İyi futbolcular almalı ve en önemlisi hocasını iyi seçmeli. Yönetim artık acemi dönemini bitirmeli ve satın alacağı oyuncuları takıma kazandırmalı, parlatmalı. Futbolcu satmalı almalı, milli takıma göndermeli, başarı üstüne başarılar getirmeli. Bunları yaparsan başarı vardır demek. Yok hedef olmaz, ligde kalmak bilmem ne gibi sözler sarf edilirse sizden ne köy olur ne kasaba denir öyle değil mi?... Yeni umut, yeni sezon işin haydi kolları sıvayın.

İstenilen takımı bu sezon görmek umuduyla?