Erhan KAN


YAZMAMIZI BEKLİYORLARMIŞ!

Bir dokunduk bin ah işittik. Hakem camiası için için kaynıyormuş ta birilerinin bu konuya değinmesini bekliyormuş.


Bir dokunduk bin ah işittik. Hakem camiası için için kaynıyormuş ta birilerinin bu konuya değinmesini bekliyormuş. Cumartesi günü buz dağının küçük bir kısmını haüber haline getirdik, üzerine küçük bir köşe yazdık. Bu yayının ardından camia içinden o kadar çok kişi beni aradı ve bana ulaştı ki ben bile durumun bu kadar vahim olduğunu o zaman idrak edebildim. Her arayan bir iddia ortaya attı, her yazan farklı şeyler söyledi. Ortaya çıkan şeyler o kadar ilginç ve korkunçtu ki bu konunu devam etmesi kararını verdim.

********************
Diyorum ya bunların çoğu iddia. Ama iddia sahipleri ve iddiaları sabit. Şimdilik bende saklı ve öyle kalacak. Ama iş ispat mecburiyetine gelirse o iş kolay. Öte yadan, büyük gerçekler var belgeleri ile. Yazan belli, cezayı kesen belli, talimat belli bazı iddia sahipleri belli. Bu şartlar altında Kayseri hakem camiası bölünmüş, parçalanmış, kimsenin birbirine güveni kalmamış. Şimdi böylesine bir yapıdan Kayseri´ye hizmet etmesi bekleniyor. Klasmanlarda hakem bulunduramıyoruz serzenişleri yapılıyor. Ne kadar gerçekçi olur ki bu durum?

********************
Biran önce bu camianın toparlanıp, kendi arasında birleşip, kulisleri durdurması lazım. İki hatta üç kısım haline gelen hakemlerin toparlanmaması Kayseri açısından çok ama çok büyük zararlara neden olacaktır. Sağlıklı bir hakem yönetimini özleyen Kayseri futbol camiası artık hep kendisinin suçlanmasından bıktı. Bunu belirtelim bir kere. Her olayda, kulüp, yönetici, antrenör ve utbolcular suçlanırken hakemler sütten çıkmış ak kaşık mıdır yani? Kendi aralarında bile bu kadar suçlama yapılırken şapkayı önlerine koymanın zamanı gelmiştir.

********************
Cumartesi yayınlanan köşe yazımın ardından KASKF Başkanı Musa Soykarcı, klasmanda Kayserili hakem sayısının az olması konusuna kısaca, ´´Kurullarda ilimiz temsil edilmiyor. Haliyle sahipsiz kuzuyu kurt kapar´´ yorumunda bulundu. Evet haklı bir tespit. Yarın ki köşe yazımızın konusuda çıktı böylece. Yarında Kayseri´nin kurullarda temksil edilmesi için kimler çalıştı, kimler taş koydu. Kurullarda görev yaparken Kayseri´ye tek bir iyiliği olmayan isimler hakkında yazalım o zaman!