Necmettin ÇUHADAROĞLU


YASAK

Sosyal medyada doğru düzgün bir düzenleme yapılmadığı için isteyen istediğini yazıp istediğine de sallayabiliyor.


Düzenlemenin daha doğrusu bir kısıtlama ve yasaklamanın bana göre olması gerekir. Her yerde özgürlüklerden ve demokrasiden yanayım. Bunu herkes bilir. Ama iş insan hakkına, hukukuna gelince orada da bir dur derim.
İsteyen istediği gibi benim tarihime, geleneklerimize, örfümüze ve adetlerime sövemez ve hakaret edemez. Adına sanat diyeceksiniz, sanatçı diyeceksiniz sonrada tarihime söveceksiniz öyle mi? Niye?
Film icabımı sövüyorsunuz? Hakaret ediyorsunuz, aşağılıyorsunuz. Size bu hakkı kim veriyor? Bunlar için bir düzenlemenin yapılması gerekir. Son zamanlarda ?´vezirparmağı´´ filminde olduğu gibi. İsteyen gösterime girdi seyreder isteyen seyretmez. Ama gösterimdeki film kim tarafından ne adına yapıldığını iyi bilmek ve irdelemek gerekir.
Bu malum şahsın ilk sabıkası değil. Diyarbakır´ın Sur ilçesindeki olaylarda teröristlerle ağız birliği etmişcesine dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu´na ?´bu kadar zalim, merhametsiz nasıl oldunuz ey başbakan? Twıttı atmıştı. Hiç sıkılmadan hatırlarsınız. Sur´ kendilerince özerk bölge´´ ilan eden teröristlere, Mehmetçiği şehit eden kalleşlere bir tek bir söz bile söyleyemeyen bu zatı muhterem utanmadan birde dönemin başbakanına söz söylemeye çalışmıştı. Sur içine ambulanslar giremediği dönemlerde hendek kazanlara tık yok, ambulans girmediği için yaralılar alınamıyor diyenlere destek ha. Teröriste terörist diyemeyen onları halkı için savaşan gerilla olarak özetleyen muhterem efendi şimdilerde ise yaptığı film ile benim tarihimle oynamaya çalışıyor.
Filmin gösterime girdiği şu günlerde, ülkemizin içinden geçtiği şu zor dönemde herkesin devletin ve milletin yanında yer alması, safını belli etmesi gerekirken, terör örgütlerine moral ve motivasyon aşkı ile hem paylaşımlar yaparken hem de filmi ile yönetmenliğe soyunan şarkıcı bozuntusu tarihimi aşağılayacak ve bunu da ?´tarih´´ ve ?´insanlık için yaptığını söyleyecek.
Yesinler senin insanlığını. Sur´da askerime pusu kurarak onların şehit olmasına neden olan güçlerin yanında yer alan ve tek bir terör örgütü aleyhinde paylaşım yapmayan efendiiiiii otur oturduğun yerde.
Bunun filmini yasaklayan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar beyi de kutluyorum. Belediye sınırları içerisinde gösterimini yasaklayan Başkanı tebrik ediyorum. Gösterdiği milli hassasiyet nedeni ile de yaptığı işin doğru olduğuna canı gönülden inanıyorum.
Bizler Anadolu insanıyız. Biz örfümüze, âdetimize, geleneğimize bağlıyız. Hep devletimizin yanında olduk ve bu can bu benden de olduğu sürece de bu böyle olacak. Sayın Başkan, elinize, emeğinize ve yüreğinize sağlık. Binlerce insanın gönlüne ve fikrine tercüman oldunuz. Üç beş papaz ortaya çıktı diye davamızdan dönmeyeceğiz.
Bu böyle biline
Kalın Sağlıcakla.