Necmettin ÇUHADAROĞLU


Yargılama Yarın Başlıyor

Kayseri 2. Ağır CEZA Mahkemesinde başlayacak ve üç gün sürecek 71 sanıklı FETÖ ?PDY örgütü davası bu gün başlayacak.


 

Kayseri 2. Ağır CEZA Mahkemesinde başlayacak ve üç gün sürecek 71 sanıklı FETÖ ?PDY örgütü davası bu gün başlayacak.

Bilindiği gibi,  10 Ağustos 2016 tarihinde Kayseri Polisinin gerçekleştirmiş olduğu operasyon sonucu aralarında Ak Parti eski il başkanı Ömer Dengiz ve Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve birçok iş adamının da bulunduğu birçok önemli isim gözaltına alınmış bazıları sonradan salı verilmiş Ömer Dengiz ise etkin pişmanlık için ek ifade vermişti.

İşte yarın başlayacak ve üç gün sürecek bu dava bu sebeple önemli.

Artık kimin suçlu kimin suçsuz olduğuna Yargı karar verecek.

Diğer bir konuda vatandaşlıktan çıkarılmalar ile ilgili resmi gazete.

Vatandaşlıktan Çıkartılacaklar

Resmi Gazete´ de yer alan ilana göre haklarında soruşturma yürütülen ve firari durumda olan, aralarında FETÖ lideri Fetullah Gülen, HDP Milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer ile eski HDP milletvekili Özdal Üçer´in de bulunduğu 130 isim 3 ay içinde Türkiye´ye dönmezlerse vatandaşlıktan çıkarılıyorlar.  Resmi Gazete´ de yer alan ilana göre Kayserili 12 iş adamı bulunuyor.

Resmi Gazetede yer alan açıklamada şöyle denildi:

26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu´nun 302´nci, 309´uncu, 310´uncu, 311´inci, 312´nci, 313´üncü, 314´üncü ve 315´inci maddelerinde yazılı suçlar nedeniyle haklarında Cumhuriyet Savcılıkları/ Mahkemeler tarafından soruşturma ve kovuşturma yürütülen ve yabancı ülkede bulunmaları nedeniyle kendilerine ulaşılamayan aşağıdaki kimlik bilgileri yer alan kişilerin, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 29´uncu maddesinin 2´nci fıkrası gereğince bu ilanın Resmi Gazete´ de yayınlandığı tarihten itibaren 3 ay içinde Türkiye´ye dönerek ilgili mercilere müracaat etmedikleri taktirde anılan Kanun hükümlerine göre Türk vatandaşlıklarının kaybettirileceği ilanen tebliğ olunur.

Vatandaşlıktan çıkarılacak 12 Kayserili : Sıtkı Baş, İlhan Miraboğlu, Ahmet Türkmen, Mehmet Yıldız, Mehmet Çetin, Ahmet Doğan, Mehmet Kocatürk, Mehmet Alauddin İslamoğlu, Osman Hilmi Özdil Servet Demirel, Sinan Ekin, Yunus Serin.

Bu sayı artar mı bilmem ama şimdilik durum böyle.

Bir taraftan yargılama süreci bir taraftan vatandaşlıktan çıkarılma işlemlerinin başlatılması bu işin daha uzayacağına işaret. Tabi ki bu işlerin hesabının görüleceği yer yargı. Adalet mekanizması. Derler ya kanunun kestiği parmak acımaz diye.

Gerçekten de öyle.

Kayseri ölçeğinde sadece durum bundan ibaret değil. Bylock operasyonunda gözaltına alınan öğretim görevlileri sayısı 8 çıktı. Onların durumları daha netlik kazanmadı.

Sorguları devam ediyor.

Duruşmalar devam edecek etmesine de kimde durumdan vazife çıkartıp duruşmaları sulandırmasa iyi olacak.

Niye mi?

Yoksa bu işin cılkı çıkıyor da ondan.

Kalın Sağlıcakla.