Necmettin ÇUHADAROĞLU


YAĞMA YOK


Fetullahçı terör örgütünün uzantıları hala Kayseri´de var mı? Yok mu? Onu bizim bilmemizin imkânı yok. Şehrin büyükleri daha iyi bilir. Hele hele emniyet kuvvetleri daha da sıkı bir takibin ardından herkesi mutlaka ve mutlaka ortaya çıkaracaktır.
Bu devletin işi.
Ama sadece devletin işi deyip bu işin içinden sıyrılamaz kimse. Kim ne suç işledi ise cezasını çekecektir.
Maklube yiyenler, yedikleri maklube ile mi kalacaklar?
Hani oturma arkadaşları olanlar vardı ya? Hep beraber haftada bir gün birinde, bir gün birinde oturanlar. Onlar oturdukları ile mi kalacaklar?
Görünen o.
Hani salya sümük hoca dedikleri pezevengi dinleyenler vardı ya? Onlardan bahsediyorum.
Yanlarına kar mı kalacak?
Hani cemaatçi olmadıkları zaman hiçbir yere giremeyenler vardı ya? Onların ahı yerde kalmadı. Kalmayacakta. Tayin ve terfiler için uğraşan siyasiler vardı, hatırlarsınız? İletişim fakültesindeki yükselme onların elinde idi. Ağzınızla kuş tutsanız yaranamazdınız, illa cemaatten bir torpiliniz olması gerekirdi. Adamlar kendilerini aşmıştı. Her yerde onlar vardı. Daha doğrusu cemaatçi olmamak adeta suçtu.
Birbirlerinin torpili değil cemaatin ileri gelen ağır abilerinin olması gerekiyordu bir yere yerleşebilmeniz için.
Ne oldu?
Ağır abiler kaçtı, birkaç adam itirafçı oldu.
Diğerleri?..
Unutuldu.
Öyle mi? Öyle değilse birisi bu işi bize anlatsın ya da tarif etsin.
Türkiye´de gündem o kadar hızlı değişiyor ki akıl almaz hızlılıkta. Patlamalar, şehitler, terör olayları derken FETÖ ye ne oldu?
Nerde bu FETÖ cüler? Bir zamanlar zaman gazetesi abonesi olmak için sıraya girenler nerede? Burç Eğitim Vakfına bağış yapanlar nerede? Bağış yapanların varsa bir kaydı, kuydu vardır onlar nerede? Bu kayıtlar resmi ya da gayri resmi nerede tutuldu. İlerleyen davalarda mı açıklanacak. Kayseri´de bir şehir efsanesi aldı başını gidiyor. Bu işin sonu nereye varacak derken bu iş durdu duracak hale mi getiriliyor? Vatandaşın genelde bizlere yolda, sokakta sorduğu sorular bu. Mutlaka bunlarında bir açıklaması yapılacaktır.
Bu yapılanma sadece belirli bir meslek gurubunu mu içeriyor? Yoksa daha operasyonlara devam edilecek mi? Davanın seyrini değiştirecek neler olacak onu da ilerleyen günlerde bekleyip göreceğiz her halde.
Kimsenin yaptığı yanına kar kalmamalı.
Yağma yok.
Daha önceleri fetö kılıcını sallayanlar kılıç kınına konulmadan hesabını ödemeliler. Neden mi? Çünkjü esas içimizdeki hainler onlar. Bu böyle biline.
Bu arada FETÖ den yakalanan ve yargılama süreci devam edenlere dışardan yardım yapanlar var mı? Yok mu? Kim kimin evine yardım götürüyor? Varsa götüren, hala onların kılıcını sallayanlar onu da güvenlik güçlerine bildirmeleri gerekir.
Yoksa mı?
Yoksa daha çoooook canlarımız yanar da ondan.
Kalın Sağlıcakla.