Metin SÖNMEZ


YA SONRA?

Futbol bu; kazanırsınız, kaybedersiniz. Lakin, kaybederken kılınız kıpırdamıyorsa, ?Aman canım sende? durumları hâsıl oluyorsa, ayıkla pirincin taşını günleri başlamıştır.


 

 

                                                                                                                                    

  Futbol bu; kazanırsınız, kaybedersiniz. Lakin, kaybederken kılınız kıpırdamıyorsa, ?Aman canım sende? durumları hâsıl oluyorsa, ayıkla pirincin taşını günleri başlamıştır. İşte Kayserisipor´da da durum budur.

  Filmi fazla geriye sarmadan, Konya, Fenerbahçe ve Trabzon maçlarında ortaya konulan futbol ve yenilen 11 gol, Kayserispor adına tekrar kere tekrar tıpkıbasımdır. Yukarıda da ifade ettik. Kaybedebilirsiniz; mesele bu değil. Kaybederken, bir tavır geliştirmemek, direnç göstermemek ve dahi umursamamak can yakar, can sıkar.

  Dedim ya, hep aynı terane, hep aynı nakarat. Lig´in ikinci yarısı başladığından beri yoklarda Kayserispor. Acaba mı, bugün mü, yarın mı derken sezonun sonu görünmüşken, sürekli geriye gide gide gidilecek yer kalmadı artık Sarı-Kırmızılılar´ın adına. İşin doğrusu 4 gollü felaketle sonuçlanan Karadeniz seferini içimden yazmak bile gelmiyor. Biraz daha uzun olsa, neredeyse çimlerin altına saklanmayı düşünen bir futbol takımı tahayyül edin, dahası anlatmayayım?

  Lig´in 17 haftalık periyodunu 30 puanla tamamlayan Kayserispor´da ne oldu da bu denli kökten sallantılı günler yaşanıyor; sıkıntı bu. Lig´in ilk yarısının üstüne Artem Kravets ve Amorim diye iki oyuncu transfer eden bir takım üste koyacağına hızlı hızlı bu kadar nasıl geriye gidebilir? İyi dediğiniz kadronun üstüne iki oyunca daha koyuyorsanız ve müthiş bir düşüş yaşıyorsanız elbette sorunlar yumağından söz etmek mümkün. Mesela Rumen Teknik Direktör Marius Sumudica başlı başına olay. Kazanırken, ?Ben, ben, ben? diyor, kaybedince hedefe direkt olarak futbolcuları yolluyor.

  Fenerbahçe maçında olduğu gibi Trabzonspor önünde alınan farklı yenilginin ardından çıkıp, ?Daha ne yapayım, futbolcularım oynamıyor? demeye getirdi. Hani hafta içi caz yaptı, mukavelesini uzattı ya? Ayağı yere sağlam basıyor ya? Aslanların önüne futbolcuları bıraktı baba!

  ?Futbolcularım aldığı parayı hak etmiyor. Şunu da etmiyor, bunu da etmiyor? gibi kamuoyunu onların üzerine odaklıyor. İyi de arkadaş, bu takımın başında duran lider sensin. Futbolcu formsuzsa, sorumsuzsa, eksikse, noksansa, sebebini aynanın karşısında ara; eğer tribünlere oynamaktan zaman bulabilirsen tabii ki?

  Belki de Kayserispor tarihinin en pahalı kadrosuyla camiaya bunları yaşatıyorsanız ve insanların önce 5, sonra 4 yiyerek canını acıtıyorsanız, elbette verilecek hesap olmalıdır. Benden söylemesi; futbolcular da futbolcular diye bir-kaç hafta daha idare edebilirsiniz? Ya sonra?