Mehmet KETENCİOĞLU


YA HAKEMLERİ KURTARIN YA DA 3 BÜYÜKLERİ...

Nedense ligin zirvesine oynayan takımlar maçlara 1-0 önde başlıyor. Hele hele İstanbul´un 3 büyük takımı ve de devlet destekli Başakşehir takımı bunda açık ara önde gidiyor.


YA HAKEMLERİ KURTARIN YA DA 3 BÜYÜKLERİ...

Nedense ligin zirvesine oynayan takımlar maçlara 1-0 önde başlıyor. Hele hele İstanbul´un 3 büyük takımı ve de devlet destekli Başakşehir takımı bunda açık ara önde gidiyor.

18 Mart 2019 tarihli gazetemizde Başakşehir maçı sonrası yaptığımız yorumda ne demiştik." EYYAMCI HAKEM YAŞAR KEMAL UĞURLU´NUN KURBANI OLDUK. BU ÜLKENİN İYİ FUTBOLA İHTİYACI YOK, NAMUSLU HAKEMLERE İHTİYACI VAR. "
Bu cümleyi bugünde tekrar ediyorum, üstüne basa basa  söylüyorum.  NAMUSLU, ONURLU, EMEK HIRSIZLIĞI YAPMAYAN HAKEMLERE, hem de çok acilen ihtiyaç  var.

Yok bu böyle geldi gider diyenlere bir önerim var. Gelin bu figüran rolüne son verelim. Federasyon 3 büyük takım için ve son  şampiyon olan takım için ayrı ayrı bir lig düzenlesin, bu işi kökten çözsün. Baskı altındaki hakemlerde kurtulsun! Anadolu takımları zararlı çıkar diyenlere cevap." Şimdi puanlarımız insafsızca çalınırken, Anadolu takımları ile resmen oyun içinde oyun oynanırken, bu halimiz daha mı iyi?

GALATASARAY´IN GALİBİYETİ % 100 HAKLI OLSA BİLE!

Yukarıdaki cümleleri yazarken Galatasaray bu maçı haksız kazandı demiyorum. Aldıkları 3 puan elbette haklıydı. Ama Arda Kardeşler denen emek hırsızının yönettiği ve var hakemi
olduğu maçlara  bir bakalım eğriyi, doğruyu beraberce görelim.

Daha geçen hafta İstikbal Mobilya Kayserispor, MKE Ankaragücü  maçında ceza sahası içinde bir pozisyon vardı ki aynı pozisyon son oynadığımız  Galatasaray maçında da oldu. Galatasaray maçında  sahada 5 saniyede çok net PENALTI  diyen Arda Kardeşler,  bir önceki
Hafta ceza sahasında hem de 42 forma numaralı Pazdan ve 25 numaralı  Saçko´nun eline çarpan topu, hem de aynı pozisyonu hem de varda defalarca izlemesine karşı, orta hakem Halis Özkahya ya penaltı uyarısı yarısı yapamadı.
Haaaa birde Galatasaray maçında Sapunaru icin yapılan harekete sarı kart çıktıya, buna Fatih Terim bile onay vermedi. Hakem otoriteleri hepsi zehir zemberek açıklamalar yaptı. Arda Kardeşler  ile dalga geçti! Bu hareketin kesin kırmızı kart olduğunu bilirkişide beyan etti.

Hakemler için bende "Hakemde insandır, tabi ki hatada yapacaktır" diyenlerdenim. Çünkü bu ligler bu hakemler ile oynanmaya devam edecek. Ancak henüz aradan bir hafta geçmişken aynı ismin aynı pozisyona, zıt karar vermesini hataya bağlamıyorum. Tamamen art niyete, emek hırsızlığına, eyyamcılığına bağlıyorum. 
45 GÜN İÇİNDE GALATARAY MAÇLA?INDA HEP ARDAYA MAÇ VERİLMİŞ!
Bursa bölgesi hakemi, mühendis meslekli, zayıf karakterli hakem son dönemde MHK´nın ve Cimbomun  prensleri arasında yer alıyor olmalı ki 3 Mart 2019 Erzurumspor-GALATASARAY maçında var hakemi, bir hafta geçmişken aynı ismi Galatasaray-Antalya  maçında orta hakem. 2 Nisan 2019 da Galatasaray-Malatya kupa maçında var hakemi. Son olarak ta 20 nisan cumartesi günü yine Galatasaray KAYSERİSPOR maçında orta hakem. Yani Arda Kardeşler cimboma kanka yapılmış sizin anlayacağınız!
Bu maçta oynanan oyun ile ilgili Cimbomu tebrik etmek gerekir. Yukarıdaki verileri ve düşüncelerimizi Galatasaray´ın galibiyetine gölge düşürmek için yapmadım.
Kaldı ki maç sonrasında Fatih Terimde hakem lehine konuşmadı. Yorumcular ve spor otoritelerinin yapılan haksızlık için İstikbal Mobilya Kayserisporumuz dan bir özür dilemediği kaldı. Daha ne diyelim kastı olanları Allaha havale edelim. Çünkü en büyük hakem ALLAH´tır... Allah´tan büyük yok.