Necmettin ÇUHADAROĞLU


VİZE

ABD nin başımıza örmediği çorapları bir bir temizlemeye çalışırken şimdide nur topu gibi bir krizimiz oldu.


 

ABD nin başımıza örmediği çorapları bir bir temizlemeye çalışırken şimdide nur topu gibi bir krizimiz oldu.

 ?´Vize´´

Zamanlamasına bir bakın.

Ortadoğu coğrafyasında söz sahibi olduğumuz dönemde, bazı konuları artık danışmadan yaprığımız bir dönemde bize dur diyecek kadar küstahlaşan bir devletten bahsediyorum.

ABD, yüz yılın deccalı.

Kimileri bu ülke vatandaşı olmak için can atarken kimilerine göre de en büyük düşman.

Husumetimiz ne idi bu devletle?

Kıbrıs Barış harekatından beri ambargolarla uğraştık.

Nedeni ABD idi.

Daha öncelerine gidecek olursak Marshall yardımlarının kullanıldırılması konusunda da tek yetkili devlet ABD idi.

Sıralayacağımız çok neden var ABD ile aramız aslında bozuk. Fakat kendini Türk olarak adleden ve ABD yanlısı yaklaşık 200 bin kişi de yeşil kart için başvurmuş. Bana göre 200 bin hain var aramızda. Bu memleketin suyunu içip ekmeğini yiyip ABD bayrağı sallayan.

Bunların da bir bir deşifre edilmesi gerekirdi.

Neyse konumuza dönelim.

ABD istediğinde bize ambargo uygulayan, istediğinde kafamıza çuval geçiren, istediğinde de askeri yardımları kesmekle tehdit eden bir süper güç durumunda. Bütün bu olanlara rağmen hala içimizdeki hainleri besleyerek bize karşıda duruşunu net olarak sergilemekte. 15 Temmuzda İncirlik üssünden kalkan tanker uçakları gece boyunca Ankara´yı bombalayan f-16 tılara yakıt ikmali yapması da ne kadar hain bir devlet olduğunu bizlere gösterdi.

Dahası kendi içimizden birini ABD´nin İstanbul Başkonsolosluğu´nda "fiilen" çalışan ve FETÖ operasyonunda gözaltına alınan Metin Topuz.

Fiilen diyorum, çünkü Topuz, tıpkı casus filmlerindeki gibi, 35 yıldır Türk resmi makamlarına bildirilmeden çalıştırılan bir isimdi. Adil Öksüz´ün de aralarında olduğu pek çok FETÖ´cüyle irtibatı ortaya çıkmıştı.

ABD artık sobelenmişti.

Hem Terörist başı FETÖ yü kendi ülkesinden iade etmemekle hem de ajanları vasıtası ile Adil Öksüz gibilerini yurt dışına çıkarmakla suçlanmış ve suçu sabit görülmüştü. Artık bizim müttefikimiz de olamazdı. PYD ve APO itinin yandaşlarına binlerce tır silah ve mühimmat vermeyi de göstere göstere yapmıştı. Kısacası artık kimseden çekinmiyordu.

Şimdi sıra artık Türkiye´de idi.

İki şey ABD lileri fazlası ile kızdırmıştı.

S400 hava savunma sistemlerinin Rusyadan alınması ve İpek yolu projesinde ABD nin olmaması çok zorlarına gitmiş olsa gerek ki şimdi de Vize muhabbeti sardı.

Son restlerini çekiyordu.

ABD vize restine karşı hükümet hemen harekete geçti. Resti gördü. Aynı hızla tepki verdi.

Doğru mu?

Evet alınan karar doğru ve az bile.

Kim üzülecek ki bundan, aramızda hain olarak duran ve bizim bilmediğimiz kriptolar ve iki yüz bin yeşil kart için başvuranlar.

Tabi ki köydeki Mehmet emmi değil.

Sene 1980  12 Eylül?´ABD açıklama yapıyor; bizim çocuklar işi bitirdi diyordu. Sene 2016 -15 Temmuz ?Bizim çocuklara ne oldu? Başaramadılar diyorlardı. Sene 2017 ABD bizim çocuklara bir haller oldu. 35 yıllık ajanımızı bile Türkiye´de deşifre ettirdik demeye başladılar. İş Konsolosluktan cezaevine dönüşmeden vize iptaline başvurdular.

Nereye kaçarsanız kaçın, devir değişti. Tecavüz kaçınılmaz oldu ABD için.

Gerisini onlar düşünsün.

Kalın Sağlıcakla.