Erhan KAN


VEDALAŞALIM ARTIK!

Kayseri´de spor camiasının üzerine nasıl bir ölü toprağı serpildi inanılır gibi değil. Kayseri Erciyesspor, amatörün kapısına gelirken, kulübe kilit vurulma durumları en üst perdeden seslendirilirken şehir içinde tek bir çıt bile çıkmıyor.


Kayseri´de spor camiasının üzerine nasıl bir ölü toprağı serpildi inanılır gibi değil. Kayseri Erciyesspor, amatörün kapısına gelirken, kulübe kilit vurulma durumları en üst perdeden seslendirilirken şehir içinde tek bir çıt bile çıkmıyor. Bu kulüp Kayseri´nin takımı değil mi acaba diye düşünmeden edemiyorum. Bu durum başka bir şehirde yaşansa, profesyonel bir kulüp hemde Türkiye Kupası oynamış, Avrupa´da mücadele etmiş, Süper Lig´de fırtınalar estirmiş bir tarihe sahip olsa sanırım yer yerinden oynardı.

********************
Perdelerin ardında birilerinin bu kulübün kapısına kilit vurulması için ellerini ovuşturduğuna artık eminim. Her konuda fikir beyan eden, camiaya ön ayak olan memleket büyüklerimiz (!) bu konuda tek bir cümle bile etmiyorsa işin rengi belli olmuş demektir. Ligin ilk yarısını 3. Lig 2. Grup´ta son sırada tamamlayan Mavi-Siyahlı takım tek puan bile yazdıramadı hanesine, en fazla gol yiyen, en fazla mağlup olan ve bunun gibi birçok kötü istatistiğin sahibi oldu. Zaten transfer yapılmıyor. Her deplasman maçı öncesinde oyuncular , ´´Acaba gidebilecek miyiz?´´ düşüncesinden maça konstantre olamıyor, gitse ne çare.

********************
Şu an mevcut yönetim ise takımı maçlara çıkarmaya çalışsada ortaya koyduğu yönetim şekli ile camianın aradığı kan değil. Şehir sahip çıkmadığı sürece yönetimde kimlerin olduğu da o kadar önemli değil zaten. Bu konuda karar verilmiş. Kulübün kalemi kırılmış. Neden, niçin, hangi şartlar altında gibi birçok soru işaretlerini içerisinde barındıran bir durum doğrusu. Kimler için, ne için bu kulübün ipi çekildi. Geçmişte verilemeyecek hesaplar mı vardı. Bugün kahraman edasında dolaşan birilerinin ipini pazara çıkaracak bir durum mu var acaba? Şunuda belirtelim, bu takımın ikinci yarıyı tamamlaması bile mucize olur.

********************
Sorular çoğaltılabilir. Ama cevapsız kalacağı, gölgeler arasında kaybolup gideceği aşikar. Soru sormak bile bu şehir için artık lüks. Birileri ister ve olay o yönde kanalize olur ve gider-biter. Erciyesspor´da öyle oldu. Bu şehrin önemli bir değeri kaybolup giderken, en büyük zararı Kayseri gençliği gördü. Ee ne diyelim, bu kulübün kapatılmasında en küçük dahli olanları Allah bildiği gibi yapsın... Zira bir şehir gençliğinin eli her iki cihanda onların yakasında olacak.