Necmettin ÇUHADAROĞLU


VAKIF

Vakıf, sözlükte hapsetmek anlamına gelir. Şeriatte ise, bir mülkü menafi fakirlere, muhtaçlara, yolda kalmışlara ve sair hayırlı işlere sarf edilmek üzere Allah yolunda hapsetmek ve aslının vakfede­nin mülkünde kalmasını sağlamaktır.


Gelelim şimdiki vakıfçılara.
Acaba yukarda bahsettiğimiz vakıf malları nasıl kullanılıyor. İsteyen varsa uzun uzadıya İslam´da vakıf ve sünnet konulu ilmihalden yararlanabilirler.
İslamla pek alakası olmayanlarda vakıf malları üzerinden rant elde etmeye çalışıyorlar. Bunu da kamuoyunun takdirine bırakıyorum. İki kişi bir birleri ile pazarlık ederken diğer bir kişide kayıt altına almışsa işiniz daha da kötü. Bunları yapanlarda şehrin kalaklı kulaklı adamları ise vay bu şehrin haline.
Ne yaparsanız yapın bunlar size bir gün yol, su, elektrik olarak dönecektir unutmayın. Sadece dinlediğimde üzüldüm. Kendi bildiğim hasbihal ettiğim insanların bu işlere alet olmasına üzüldüm. Canım sıkıldı. Bu işlere bulaştıklarına. Ama hak ve hukuktan bahsedenlerin bu işe bulaşmaları da artık bu işte nerelere gelindiğinin bir nişanesi oldu. Bu işten bir şey çıkar mı bilmem ama Allah size bunun hesabını sorar inanıyorsanız diğer tarafta da sorar bunu da böyle bilin.
Gelelim Kayserinin diğer konularına;
FETÖ/PDY soruşturmasında aralarında Ömer Dengiz ve Mahmut Hiçyılmazında bulunduğu 71 iş adamı hakkında iddianame mahkemece kabul edildi.300 sayfalık iddianamede neler yok ki?
Peki ne ile suçlanıyorlar?
Türkiye Cumhuriyetini, devirmeye teşebbüsle suçlanıyorlar. Bakalım sonuç ne olacak. Şimdi herkes bu 71 kişinin kim olduğunu merak ediyor. Bazıları belli ama ilk tutuklananlar ve sonradan serbest kalanlarda var b u listede. Bu liste çok ama çooook şeyi etkiler mi?
Etkiler.
Mesela, Ticaret Oda Başkanı Mahmut Hiçyılmaz hakkında böyle bir iddianame hazırlanmışken tekrar adat olur mu? Ak Parti kendi içinden bir aday çıkartır mı? Yoksa aday olursa Ömer Gülsoy şimdiden başkan mı? Bütün bu soruların cevabını köşemizde bulabilirsiniz.
İkinci bir konu Kayserideki bir okuma yurdunda bir erkek çocuğa tecavüze. Daha inceleri FETÖ yurdu olarak bilinen yurtta bir erkek çocuğuna tecavüz olayı olduğu fakat gizli tutulduğu iddiaları var. Şuna anlam veremiyorum. Bu yurt şimdi kimin yurdu. Erkek bir çocuğa kim tecavüz etti ise alenen deşifre edilmeli ve kamuoyu bilgilendirilmeli.
Okullar açıldı. 15 tatilde Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi 12 sınıfında okuyan bir kız öğrenci intihar etti. Bu bu okulda üçüncü intihar. İntihar bir öğrencinin diğer bir öğrenci ile gönül ilişkisinden sonra olmuş, daha sonraları bir erkek öğrenci dokuzuncu kattan kendini boşluğa bırakmış son olarak ta bu kız öğrenci ilk önce bileklerini kesmiş, bu olaydan kurtulunca da oturdukları binanın son katından kendini boşluğa bırakmıştı. Evet, bu üçüncü olayda doğrulanmasına rağmen gündeme getirilmemişti.
Acaba intihar eden öğrenciler birbirleri ile görüşüyorlar mı idi? Yoksa birbirlerine mi özendiler? İntihar bir hastalık mı? Yada anlatılmayacak bir durum ortaya çıkıyor. Bu iş nasıl çözülecek? Milli Eğitim Müdürlüğü bu konuda ne gibi önlemler alacak. Bunu da anlamış değiliz.
Kalın Sağlıcakla.