Necmettin ÇUHADAROĞLU


UNUTULMAZ

İşi ehline vermek, Nisa suresi 58 .ci ayet. İsterseniz bu konuyu biraz açalım. Osman Bin Talha. Mekke´de Kâbe´nin anahtarı onda. Nereden nereye gelmedik. Bir saniye.


 

İşi ehline vermek, Nisa suresi 58 .ci ayet. İsterseniz bu konuyu biraz açalım. Osman Bin Talha. Mekke´de Kâbe´nin anahtarı onda. Nereden nereye gelmedik. Bir saniye.

Peygamber Efendimiz Mekke´nin fetih edilişinden sonra Kâbe´nin anahtarını Osman Bin Talha dan istetmiş. Osman Bin Talha vermek istemese de elinden zor kullanılarak alınır ve Peygamber Efendimize getirilirken ?´Emaneti ehline veriniz´´ ayeti iner. Sonrasında Peygamber Efendimizde yaklaşık üç kuşaktır emanet olan anahtarı tekrar gönderir.

Yukarıda Arap tarihinden kısa bir giriş yaptık. Aslında daha geniş bir perspektifte anlatılabilir. Bu arada Osman Bin Talha Türk´tür.

Evet, İşi ehline vermek.

Ya da liyakat sahibi kişileri bulmak onlara yetki vermekte farzdır. Bu sebeple çevrenize seçeceğiniz insanlarda liyakat sahibi olması gerekir.

Tabi ki bu inananlar için geçerli.

Bu işin manevi boyutu. Ben Ayet hadis bilmem de diyebilirsiniz. Maazallah.

Ama işin iyi gitmesi ve düzgün yapılabilmesi için bu şart. Kervan yolda düzelir, bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın, Aman banane sözleri bizi benliğimizden etme tamamen Yahudi tezgâhından geçmektedir.

Bir örnek verelim isterseniz; Büyük komutan büyük sahabe ve Yahudilerin en çok nefret ettiği sahibelerden biri KAKA R.A Yahudiler çocuklarını lavaboya götürdüklerinde Hz. Kakaya kin kusarak çocuklarının yaptığına KAKA dediler bizlerde hiç araştırmadan kaka dedik. Yahudilere kök söktüren Arap komutanın ismi KAKA dır.

Örnekleri çoğaltalım; Anladıysam Arap olayım. Peygamber Efendimizin (S.AV) Arap olmasından dolayı Araplık üzerinde Efendimize (S.A.V) hakaret ettiler kin kustular. Yahudiler bunu söyledi ama bizler de bilinçsizce söyledik.. 

Kara Fatma; :Beyaz yüzlü nur yüzlü Hz. Fatıma´ya  (R.A) ve tesettür için giydiği kara cilbaba hakaret olsun diye böceğe KARA FATMA dediler bizlerde aynısını cahilce dedik.

İşte bunlara kendi tarihimizde de unutulmaz vakalardan bir tanesidir. Onun için çocuklarımıza Türk İslam şuurunu aşılamamız ve yukarıda örnekleri sıraladığımız konuları da tek tek anlatmalıyız.

Bu kadar konunun ardından Kooperatifleri unutmuş değiliz. Akıllının biri bir söz söyler tüm delileri inandırır misali işin yasal boyutlarına da bakıyoruz. Kimse neye imza attığını bilmiyor, sözleşme nüshaları kedilerinde yok. Allah akıl fikir versin diyecek şeylerle karşılaşıyoruz.

Son olarak hava reklam ihalelerinde kim kiminle ne konuşuyor?

Kim rantiyeci. Kim havadan para kazanıyor.

Onlara da bir bir bakacağız.

Kalın Sağlıcakla.