Necmettin ÇUHADAROĞLU


Unuttunuz mu?

Yasin Börüyü unuttunuz mu?


Yasin Börüyü unuttunuz mu?

Hani kurban etlerini Allah Rızası için pay edip, yoksullara, fakir fukaraya dağıtan genç ve arkadaşlarını.

Biz unutmadık.

Onun elinde taş atan sapanı yoktu.

Kimse onun için yürümedi.

Evine ekmek almaya gidiyordu denilen memleketimin polisine ateş açan, bayrağıma söven, dinime kitabıma ağza alınmayacak şeyler söyleyenler için yürüyüş yapmıştınız ya.

Sözde yürüyüşleriniz batsın.

Hani Gezi de üç beş ağacı bahane etmiştiniz ya, samimiyetsizliğinizle yürüdüğünüz o günleri de unutmadık.

Sözlerinizi de soytarılığınızı da, sahte gülüşlerinizi de unutmadık.

LGBT lilerle birlikte olup LUT kavmindeniz, biz ibneyiz, dönmeyiz dediğinizi de yürüdüklerinizi de yürüyüşlerinizi de, sanatçı bozun tuluğunuzu da unutmadık.

Savcılarımız adliye içerisinde şehit edildi umursamadınız.

Yürümediniz.

DHKPC lilere destek olmak için yürüyenler Devletin Savcıları şehit edilirken tabanları şişmesini mi bahane ettilerde yürüyemediler. Onları da unutmadık. Hayatı boyunca yürüyenler hep yürüdüklerinin karşılığını bu memlekette aldı. Tuncay Özkan örneğinde olduğu gibi. Aydın Doğan a baba diyen, muhabirlikten kanal sahipliğine sonra mahkum hayatından vekilliğe terfi edenler hep yürüdü.

CHP nin yürüyüşünde DHKPC marşı söyleyenler neyin peşinde olduklarını çok iyi biliyorlar. CHP bu marşla adalet arıyor. ?´Savaş vakti Yaklaştı, al silahı vur beline´´ diyorlar. Diyorlar demesine de yürürken bazen ota bazende boka basmanın âlemi yok dercesine hareket ediyorlar. Halkı isyana çağırıyorlar. Başörtüsü ile oynuyorlar, kaşıyorlar.

Kendi kurguladıkları senaryoları biz 28 Şubatta zaten yaşamıştık.

Şimdide halkı isyana çağıran başörtülü Şenay Günaydın CHP Ataşehir Kadın kolları üyesi çıktı. 28 Şubatta genelevden aldıkları Fadime Şahinin bir kopyasını hazırlamışlardı. Bu sefer Genelevden değilde kendi Kadın kollarından buldukları bir provakatörle başrolde oynatacağız sözü verilen gübreci ile denediler ama olmadı.

Geziye katılan sanatçı bozuntuları, haneği şehit cenazesi için yürüdüler?

Şehitler hiç gelmesin diye yürüyen var mı idi aralarında?

YOK

Bu yürüyüşe kim destek veriyor?

PKK sempatizanları, hasta yatağından kalkan Ahmet Türk, on yılda zenğin olan çakma vekil, eş başkanlar ve tabi ki FETÖ?.

Kısacası tüm ???.ler bir araya toplandı.

CHP nin her zaman bir HDP aşkı vardı ama belli etmiyordu. Platonikti şimdi direkt belli oldu. Taşeron örgüt sempatizanlığı vardı DHKP-C marşları ile bunları birleştirdiler. FETÖ savunuculuğu vardı onu da tam yapmaya başladılar. Darbe mağdurlarını değil de darbe yapanları mağdur gösterme edebiyatı yapanları savunacak kadar saptırılımış duygular besleyen gruplarla ortak olma ortak hareket etme zavallılığını göstermeleri de son derece sıkıntılar çektiklerinin de bir ifadesi olsa gerek.

Hukuk tartışmalarında haksızların sesi daha gür çıkıyorsa, 15 Temmuzda canlarını veren enlerin aileleri nerede ise suçlu sayılabiliyorsa, darbe gecesi vatandaşımızın üzerine kurşun yağdıranları savunan bir parti hala varsa, Ülkenin Cumhurbaşkanına suikast yapanlar hala tutuklanıp asılamıyorsa, bazı mahkemeler önce uyku apnesi var deyip suçlu sayılan birisini salıveriyor ve sonrasında halkın tepkileri nedeni ile tutukluyorsa, başörtülü kadınlar hala aşağılanıp birileri tarafından başörtüsü kullanıla biliniyorsa, MİT tırları için verilen karar hala protesto edilebiliniyorsa, adalet hala herkese lazımsa böyle adalet olmaz olsun diyecekj kadar özgürsek bunun üzerine hala yürüyorsanız size sadece yürüüüüüüüü anca gidersin demek geliyor içimden.

Yol bu yürümekle açınmaz.

Bazen ot çıkar karşınıza bazen de bok.

Tercih sizin.

Kalın Sağlıcakla.