Erhan KAN


UMUT HER ZAMAN VARDIR

  Ülke gündeminin korona ile dolu olduğu bu günlerde futbol konuşmanın ne kadar doğru olduğu su götürür bir gerçek.


Ülke gündeminin korona ile dolu olduğu bu günlerde futbol konuşmanın ne kadar doğru olduğu su götürür bir gerçek. Ancak, gelinen noktada Kayserispor'un durumunu ortaya koymak, genel değerlendirmeleri yapmakta kaçınılmaz bir durum alıyor. Zira, ligde son derece sıkıntılı günler geçiren temsilcimizin ligde kalma umutları geldi son 8 haftaya sıkıştı. Ligin son sırasına demir atan temsilcimiz, son 8 haftada alacağı puanlar ile kaderini belirleyecek. Ortada alınması muhtemel 24 puan var.

********************

    Birbirinden zor tam 8 maç bizleri bekliyor. Ligin 26. haftasında topladığı 22 puan ile son sırada yer alan Kayserispor'un ligde kalması için bu 8 haftada puan sıralamasında üzerinde yer alan en az 3 takımı ekarte etmesi gerekiyor. Biraz gerçekçi olmak gerekirse ligde durumu en zor olan ekip Kayserispor... 28 Puanı bulunan Gençlerbirliği'nin bile tehlike hattında sayıldığı ligde Kasımpaşa, Konyaspor, Malatyaspor, Çaykur Rizespor ve Ankaragücü takımları muhtemel rakiplerimiz elbette.

********************

   Hal böyle kritik olunca kalan maçlara bakmak gerekiyor. Temsilcimizin sırası ile Fenerbahçe, Gençlerbirliği, Demir Grup Sivasspor, Beşiktaş, Çaykur Rizespor, Gaziantep FK, Başakşehir FK ve Trabzonspor maçlarını oynayacak. Kalan 8 haftada mücadele edeceğimiz rakiplerimizden 4 tanesinin şampiyonluk yarışı içinde olması işimizin zorluğunu gözler önüne seriyor. Bir diğer rakibimiz ise iddiası bulunmayan ve iç çalkantılar yaşayan Fenerbahçe olacak. Bu maçın deplasmanda olması önemli bir handikap. Yani fikstüre baktığımızda Kayserispor'un rakiplerine göre bir adım daha geride olduğunu söylemek hiçte zor değil.

  ********************

    Biraz iç karartıcı bir tablo oldu ama umut her zaman vardır. Takımın bu ligde kalmaya olan inancı, şehrin verdiği destek ise avantajlı olduğumuz konu. Bana sorarsanız, ligde maçların taraftarsız oynanması da Kayserispor açısından yararlı bir gelişme. Bunun içindir ki ligde kalmak hiç kolay değil ama imkansız da değil. Biraz destek, biraz istek elbette biraz da futbol şansı ile sezon sonunda yüzü gülen takımlardan biri olabiliriz.