Erhan KAN


ÜÇ MAÇLIK SERİNİN ÖNEMİ

Kayserispor´da son haftalarda yaşanan gözle görülür yorgunluğun bir nebzede olsa Kasımpaşa ile atılmış olması sevindirici. Ancak, temsilcimizin bundan sonraki haftalarda bunu yükseliş trendine tahvil eğdebilmesi, lig sonu için önemli ip uçları verecek.


Kayserispor´da son haftalarda yaşanan gözle görülür yorgunluğun bir nebzede olsa Kasımpaşa ile atılmış olması sevindirici. Ancak, temsilcimizin bundan sonraki haftalarda bunu yükseliş trendine tahvil eğdebilmesi, lig sonu için önemli ip uçları verecek. Bu durumda ibrerinin yükselişi göstermemesi halinde sezon yaşanacak bir hayal kırıklığının da ilk ip uçlarını vermiş olacak. Kasımpaşa maçının ardından sırasıyla Bursaspor, Kardemir?Karabükspor ve Atiker Konyaspor ile karşılaşacak olan temsilcimizde bu üç maçlık seri bir anlamda takımın kaderini belirlemisi açısından son derece büyük öneme sahip.

********************
Avrupa kupaları için 5. sırada bulunmak birçok riski beraberinde getiriyor. Zira, bu durumda Avrupa biletini alıp almayacağını Türkiye Kupası´nı kazanacak olan takımın ismi belirleyecek. Ama 5. sıradaki takımın Avrupa´ya gtitiğini varsaydığımızda bile bu pek iç açıcı olmayacak. Avrupa Ligi´ne 3 ön eleme oynadıktan sonra girebilecek. Yani sezonu oldukça erken açmak zorunda kalacakki bu hem yönetim, hem teknik adamlar hemde oyuncular için sıkıntılı bir durum. Birde Avrupa için sezonu erken açan takımların ülkemizdeki istatistikleri pekte iç açıcı değil.

********************
Bunun için Kayserispor´un öncelikli hedefini ligin 4. sırası olarak belirlemesi gerekiyor. Elbette kolay olmayacak. Aradaki puan farkı şu anda 6 olsada, önümüzdeki haftalar önemli gelişmelere gebe. Ama yukarıda da belirttiğil gibi, 5 veya 4. sıra için önemli olan bu üç maçlık seri. Bu maçlardan alınacak sonuçlar bizi 4. sıra için umutlandırabileceği gibi 5. sırayı bile hayal konumuna getirebilir. Onun için Kasımpaşa maçı ile avunmayı bırakalım.