Erhan KAN


TRANSFERDE KRİTİK ADIMLAR

Kayserispor´da bu günlerde tek gündem maddesi transfer


s. Haliyle yeni sezonda daha güçlü bir takım ile mücadele etme isteği var. İlk iyi olarak teknik adam konusunu çözen yönetim şimdilerde kadroyu oluşturmanın çabasında. Geçen sezon oynayan ve takımın iskeletini oluşturan birçok önemli ismin takımdan ayrılıyor olması işleri zorlaştırıyor. Yeni takım bir anlamda yeni bir kadro ile başlarken önemli oranda uyum sorunu yaşayacak. Bu nedenlede transferin ne kadar çabuk olması takım için o kadar faydalı olacak. Kamp döneminin tam kadro olarak geçirilmesi ise olmazsa olmaz gerçeklerden biri.

 

           ********************

    Birde son günlerde rotanın fazlasıyla Romanya Ligi´ne dönmesi var. Elbette hocanın bu ligden gelmesi bu konuda önemli bir etken. Ancak, alınacak oyuncuların Romanya Ligi patentli olması takıma ne katar yarar sağlayacak sorusu akıllarda soru işareti. Süper Lig ile kıyaslandığında güç ve mücadele açısından iki gömlek aşağıda bir ligden söz ediyoruz. Daha çok oyuncu yetiştirme ve satma üzerine kurulu bin mantık. Yani bizdekinin tam tersi. Mücadele gücü alt seviyede. Daha çok genç oyuncular ve teknik becerilere sahip bir oyun yapısı olduğu unutulmamalı. Kayserispor´un mücadele edeceği Süper Lig ise mücadelenin ön planda olduğu deyim yerindeyse kemik seslerinin geldiği bir lig. Tamam Romanya Ligi´nin üst seviye isimlerine diyecek bir şey yok. Ama sırf hocanın tanıdığı ve mantık olarak yakın isimler olduğu için transfer edilmesi takıma yarardan çok zarar getirecektir. Bu nedenle Romanya Ligi´nden gelecek oyuncu sayısının fazlalığı yanında farklı sorunları da getirebilir. Geçen sezonun son haftalarında yaşanan takım içindeki gruplaşma ve kulisleri unutmayalım.

 

           ********************

   Aynı ekolden gelecek isimlerin hocaya yakın olma mantığı ile bu tür girişmelere girebileceğini kalımızın bir kenarına yazalım. Tüm bunlar sezon öncesinde küçük öneriler. Yaşanmasığ muhtemel gelişmelerin tahminleri. Birde denenen oyuncuların tekrar tekrar denenmesi sakıncalı değil mi? Başakşehir forması giyen Stephane Badji´nin imzaya yakın olduğunu biliyoruz. Peki bu ismin İstanbul takımından ayrılmasının ardındanki gerçekler iyi araştırıldı mı? Sorunlu ve disiplin eksikliği olan birf utbolcu olduğunu bilmek için spor kalmuoyunu biraz takip etmek yeterli.

 

           ********************

   Elbette bunlar yeni sezon öncesinde tam olarak net şekilde ortaya konulamayacak keniliği olmayan doneler. Ama tranfserde biraz daha seçici olmak şart. Menajer teklifleri ve yönetici izlemeleri ile bugüne kadar fazla başarılı olunmadığı da bir gerçek. Teknik adamlardan oluşan bir izleme komitesinin oluşturulması gelecek sezonlar için kaçınılmaz bir gereçk olarak ortada duruyor.