Necmettin ÇUHADAROĞLU


Tevazu ile örtünmek

Siyaset 21 Mayısa endeksli.


Siyaset 21 Mayısa endeksli.

Nedeni belli.

Bir sürü spekülatif senaryolar ortada. Herkesin ağzında bir sakız. Arada balon yapıp patlatsalar da algı oluşturmaya devam ediliyor.  Büyük operasyonların yapılacağı ve bu operasyonla Ak Partinin ANAP ın akıbetine düşmemesi için çok büyük değişiklikler yapılması da hem gündemde hem de beklentiler bu doğrultuda.

Partili Cumhurbaşkanlığı sisteminde neler olacak bekleyip göreceğiz ama görünen köyde kılavuz istemez. Erdoğan önemli operasyonlara zaten imza atmış bir lider. Kendi kurduğu parti içerisinde başarısızlığı istemeyen, kabullenmeyen ve kabul etmeyen bir kişiliğe sahip. Bu yüzden partisini zarara uğratan, millet ve memleket için çalışmayan yada enerjisini heyecanını kaybetmiş insanlarla yol arkadaşlığı yapmaz. Bu yüzden herkesin bir beklentisi olabilir. Fakat Cumhurbaşkanının isteği sadece belediye başkanlarından değil, milletvekillerinden de, üyelerden de, valilerden de kısacası herkesten daha iyi bir Türkiye oluşturma adına bir beklentisi olacaktır.

 O da normal.

21 Yüzyılda kan gölüne dönmüş bir coğrafyada lider olmaya çalışmak kolay da değil. Bu sebeple yerel seçimler beklenmeden belediye başkanlarını alacak söylentilerini biz 21 Mayıs a kadar dinleyeceğiz. Kim başarısızsa onlar gidecek yeni bir kan değişikliği ile yoluna devam edecek bir hükümet ve Türkiye oluşturulacak.

Hatırlanacağı gibi referandumun hemen ardından Erdoğan liderliğinden toplanan bakanlar kurulunda bu olaylar kısmı olarakta gündeme gelmişti. Aslında Erdoğan orada bir işaret fiğei yakmış, olağanüstü kongrede il başkanlıkları da dâhil belediyelerde ve MKYK da değişikliklerin yapılacağını işaret etmişti.

Bundan sonraki tüm anlatılı

mlar hikâye ve senaryo.

Ak parti de ne isteniyor?

ANAP a dönmemek. Vizyon sahibi, dinamik, enerjik bir yapı ile yollarına devam etmek. Bunun dışında vay efendim kabinede on değişiklik, MKYK da yüksek oranda değişiklik, vay üç büyükşehir belediye başkanı ve beş ilçe belediye başkanları görevlerinden alınacak vs,vs,vs.

Bunlar sadece yoruma dayalı bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanların ürettikleri senaryolardan ibaret. Bazıları uzun uzadıya da anlatmışlar. Lafı güzafları ile meşhur Kayseride boş gezenlerin boş kalfaları kendilerine göre senelerdir liste hazırlayan muhafazakar artıkları bu şehri karıştırma adına yapmadıkları halt işlemedikleri günah kalmadığı için şimdide yerlerinde duramıyorlar. Başarısızlık karşısında çekilmeyi bilmek erdemliktir ama kamuoyunda bunca çalışmaya rağmen ?´başarısız´´ imajı kondurmak ta hainliktir.

Hainlik.

Bu sebeple bir tabir vardır Kayseride´´ dek duran dekme yemez´´. Israr eden olursa dekmeyi yesin ama önce dek dursunlar. Sırada sadece dekme sırasını bekleyenler var. Bunların arasında STK lar varmı? Onlara da bakacağız. Kibirlerini, tevazu kokan elbiseleri ile örtmeye çalışanlar var bunları biliyoruz ve onlarında bir hesap gününün olduğuna inanıyoruz.

Kalın Sağlıcakla.