Metin SÖNMEZ


TEK KELİMEYLE

Rakip eksikmiş, şuymuş, buymuş; geçin bunları? Kayserispor, oynadı, hak etti, kazandı!


 

  Rakip eksikmiş, şuymuş, buymuş; geçin bunları? Kayserispor, oynadı, hak etti, kazandı!

  Hikmet Karaman´ın, Ertuğrul Sağlam´dan görevi devraldığı günden beri üste koyarak bu günlere getirdiği sarı-kırmızılı takım, vites arttırmaya Konya´da da devam etti. Ne istediğini ve nasıl oynaması gerektiğini iyi bilen Kayserispor, 90 dakika boyunca yeşil-beyazlı takıma adamakıllı pozisyon bile vermedi.

  Aslına bakarsanız, iki taktisyen teknik direktörün düellosu idi bu? Sonuçta ayakta kalan ve amacına ulaşan açık ara Karaman oldu. Zira Karaman Hoca, rakibini çok iyi etüt etmiş, analizini ona göre yapmış ve bu durumu da hafta boyuncu oyuncularına adeta enine-boyuna ezberletmiş. Ezberini iyi yapan, dersini iyi çalışan Kayserisporlu futbolcular da, sahaya çıktılar ve gereğini yerine getirdiler. Rakibin Adis Jahovic ve Mustapha Yatabare´nin yokluğunda orta alan eksenli oyuncularla hücum rotasyonuna gitmesinin ne anlama geleceğinin çözümlemesine, Kayserispor´un orta alanda efektif kalmasıyla, Konya takımının tüm planı yerle yeksan oldu. Ev sahibinin ısrarla kısa pasla rakibi göbekten delme operasyonları hep çaresizlikle noktaladı. Hal böyle olunca, Kayserispor hem rakibini kontrada yakaladı, hem de direncini kırdı. Evet ilk 45 dakikada gol yoktu ama ayakta kalan taraf Kayserispor idi?

  Devre arası dönüşünde de çok şey değişmedi? Hatta gelişmeler Kayserispor adına pozitif manada idi. Nitekim Deniz Türüç´ün attığı golün ardından bile son 7 haftanın yenilmezi Konya´da değişen çok fazla şey olmadı. Artık sonlara doğru gelinirken, bilinçsiz bir ev sahibi baskısı vardı. O baskı da Kayserispor´un ceza alanı civarına kadardı; hepsi o? Ki bu anlarda ikinci golü bulmak işten bile değildi. Doğrusu,  Karaman gelene kadar Lig´in en zayıf halkası olarak görülün Kayserispor, dün itibariyle, üzerindeki tüm safrayı attı dersek yanlış bir bir niteleme yapmış olmayız.

  Bir kez Kayserispor? Bir kez Erciyesspor destanı bulunan Hikmet Karaman´ın üçüncü seferinde de aynı hedefi tutturuyor olmasına ayrı bir parantez açmak lazım. Tek kelimeyle bravo!