Necmettin ÇUHADAROĞLU


TAZI

Kurnaz hayvan. Tilkigillerden. Üç düşünür bir uygular. Konumuzla bir alakası var mı?


 

Kurnaz hayvan. Tilkigillerden.

Üç düşünür bir uygular.

Konumuzla bir alakası var mı?

Yok tabi ki.

Evet, yeni bir haftaya da Kayseri ölçeğindeki sorunlarla başlayalım. Kooperatifler ne iş yapar, esnaf odaları nedir sorumuzu sormuş, cevap alma noktasında yazı yazmıştık. Orda bahsettiğim gibi bizim işimiz bağcı ile değil diye söylemiştik ama bizi arayıp konu ile ilgili açıklama yapma gereği duyan başkanlarımızda oldu. Biz burada yapılan işlemlerin yanlış olduğu kanaatinde olduğumuzdan bahsediyoruz.

Biz esnaf değiliz bunlar bizi alakadar etmez diyemeyiz.

Esnaf Oda Başkanları odalara geçmeden önceki mal varlığı ile şimdiki mal varlığını isterseniz bir açıklasın. Ya da nasıl kooperatif kurulur onları anlatsın. Bizim bilmediğimiz değil vatandaşın bilmesi gerekenleri tek tek açıklasın.

Örneğin, oda başkanları, Kooperatiflerdeki aldıkları maaş nedir?

Esnaf için ne yapmışlar.

Küçük esnaf kan ağlarken neden Kıbrıs´a gitmişler? Orada ne tür kararlar almışlar? Yoksa Kıbrıs´ta ki küçük esnafa mı yardım etme amacındalarmış? Kimin parası ile ve kaç lira harcayarak Kıbrıs ta bulunmuşlar?

Ya da esnaflar birliği Antalya´da vur patlasın çal oynasın mı yapmış bir hafta süre içerisinde yada esnaf için hangi kararlar alınmış?

Şoför kardeşlerimizin daha doğrusu Türkiye şoförler federasyonun yine Antalya´daki davetine nasıl icabet edilmiş ve orada neler yapılmış. Kayseri´den giden heyet Kayseri için ne yapmış.? Yemiş içmiş mi? Bunların sorgulanması gereği olduğunu düşündüğümüzden yazılarımızda yer verdik. Yoksa ne bu kooperatiflerden kredi kullanmışım ne de tanıdığıma kredi kullandırmışımdır.

Bu ayrı bir iş.

Bir memlekette ne kadar kredi kullandırılıyorsa e memleketin ekonomisinde çan sesleri var demektir. Eror veriyor demektir. Bu sebeple dün yazdığım yazıda da bahsettim, kredi kullandırılma ile övünülmez. Kendi kaynakları ile iş yapıldığında bankalara ve kooperatiflere borcunuz yoksa övünülür. Gelin sırf siyaset yapmak için elinize mikrofonu alınca her yerde ya da olur olmaz yerde konuşup mahcup duruma düşmeyin. Hem kendinizi hem kooperatifinizi hem de partinizi olur mu?

 

Birde isterseniz artık bırakın dedik. Dedik demesine ama bin ah işittik.

Bizimle ne alıp veremediğin var diyorsun.

Bakın başkanım benim kimse ile alıp veremediğim yok. Yeter demesini bilin diye yazdım. Bırakıp gitmenin zamanı gelmedi mi diye yazdım. Ne size muhalefetim ne de bir başka kişi ile işim var, olmazda. Olsa idi şimdiye kadar bu memleket çok küçük herkesin yaptığını herkes duyar.

Siteminizi anlıyorum ama artık, bağ evlerinize çekilin.

Yerlerinize üniversite mezunu, en azından bir ya da iki yabancı dil bilen insanlar gelsin. Burası birde sizin iş yeriniz falan olmadığı gibi söğüt gölgesi de değil. Bunu anlatmaya çalıştım. Malum hem modaların hem de kooperatifin nasıl işlediğini içti yatını herkes biliyor. Bilmeyen hemen hemen yok gibi bu şehirde.

Demem o ki, bırakmasını bilin.

İnsanları da yeterince mağdur etmeyin isterseniz.

Mal varlıklarını konusunda beyanda bulunun. Tüm esnafın istediği o. Kim hangi kooperatiften nasıl nemalanmış. Onları da isterseniz bir başka yazıda anlatalım. Hem de belgeleri ile. Ses kayıtları ile isterseniz.

Dünün partili olmayanları güneşin doğuşu ve batışı arasında gün değişimi gibi yön ve parti değiştirdiğini bilmeyen kalmadı.

İsterseniz inkar edin.

Yada hadi başka kapıya denilinceye kadar yerinizde oturun.

Huzurunuz kalmayınca huzur hakkı,

Paranız kalmayınca kooperatif,

İtibarınız kalmayınca bağ evleri,

Olmadı ikici yani ek kooperatif ile üye yapmaya devam edince elinize ne geçecek.

Nasıl bir doymaz hırsınız varmış.

Katmerli maaş, yolluk, tatil, huzur hakkı, ek kooperatiften üye aidatı ve kazanç.

Maşallah bu arada esnaf nerede?

Vay gariban esnafım vay.

Yoksa seni dolgu malzemesi olarak mı kullanıyorlar. Kiminle yol arkadaşlığı yaptığını sorgula istersen. Ya sorgulayacaksın ya da bunların zengin olmalarını kıskanıp bizlere bilgi ve belge göndermeyeceksin.

Benden söylemesi.

Kalın Sağlıcakla.