Mehmet KETENCİOĞLU


TARİHTE BİR İLK,  CİMBOMA 3 GOL...

Ne demiştik 23 Ağustostaki Adana Demirspor  maçı beraberliğinden sonra yazdığımız köşe yazısında "Hikmet hocanın bu ilk maçı. Güzel günler göreceğiz inşallah.


Ne demiştik 23 Ağustostaki Adana Demirspor  maçı beraberliğinden sonra yazdığımız köşe yazısında "Hikmet hocanın bu ilk maçı. Güzel günler göreceğiz inşallah. Bizler inandık, Kayserispor kamuoyunda inansın bu takıma. Hikmet Karaman ve ekibine. Ali Naibi gibi bir profesyonele. Berna başkan gibi geçmişten ders alan " Ben ne dediysem o" demeyen ekip çalışmasına önem vereceğini söyleyen sezon başında beyan eden değerli insana... Herkes inansın, güvensin. Galatasaray karşısında kaleden forvete kadar terinin son damlasını akıtan bütün futbolcularımıza, özelliklede Hosseini, Emrah, Mensah ve Thiam’a hepimiz sonuna kadar destek verelim. Paralarını zamanında ödeyip iyi gidişatın bozulmasına izin vermeyelim. Aslında iyi alınan sonuçlardan sonra övgü dolu sözlerle yazı yazmak, seni seviyorum Kayserispor’um demek çok kolaydır. Bu tür yazılar  sadece galibiyeti başarı sayanlar için mağlubiyetlerden ders çıkaramayan insanlar için de normal olanıdır. Ama bana göre değil! Adana Demirspor ile kendi evimizde 1-1 berabere kaldığımız maçtan sonrada belirttim. Bu takıma, yapılan transferlere ve Hikmet Karaman’a güvendiğimi belirttim. 3. Hafta Başakşehir den, 4. Hafta da Kasımpaşa dan alınan galibiyetlerin takımı şımartmaması gerektiğini hayalci olmadan bu takımın hedefinin maç başı 1.5 puan ortalaması ile sezonu bitirmek olması gerektiğini, sezon sonunda 56-57 puan ortalaması yakalanmasının başarı kabul edilmesini beyan ettim. Şu anda ligin  6. Hafta maçını oynadık ve geçen hafta kendi evinde Alanyaspor'dan yara alan Galatasaray’ı haklı bir galibiyet ile 3-0 yenmeyi başardık.

Bu galibiyet futbolcuların özgüveni için çok önemliydi. Gelecek haftalara daha iyi hazırlanmak için çıkış kapısıydı. Oldu... Hem de  tarihte bir ilk oldu. Kayserispor’un kulüp tarihinde namı diğer cimbomu 3-0 yendiği hiç olmamıştı. Son 5 yılda Galatasaray ile oynadığımız 10 maçta sadece 1 galibiyet almış, 7 maçta yenilmiş, 2 maçta da berabere kalmıştık. Bu 11. Maç için tarih tekerrürmüş edecekti. Galatasaray, Kayseri’den yine gülerek mi ayrılacaktı? Ben Atakaş Hatayspor’a 3 gün önce 2-1 yenildiğimiz maçtan sonra bir  çağrı yapmıştım. " Gelin bir olalım. Büyük takım maçlarından önce Kayserispor taraftarı olalım, gerçek Kayserispor sevgimizi gösterelim" çağrısında bulunmuştum. Sağ olsun taraftarımız bu çağrıya büyük  ölçüde uydu. Sonuna kadar takımına destek oldu, hiç susmadı, galibiyette altın payını aldı... Helal olsun taraftara.

Gelelim bu galibiyeti alan gerçek aslanlara! Yukatel Kayserisporlu futbolcularımıza. Dersini iyi çalışan Hikmet Karaman'ın geçen hafta Alanyaspor’a kendi evinde yenilen Galatasaray’ı çok iyi etüt etmesine. Hoca rakibin presten kolay kurtulamadığını görmüş ve futbolcularına "defansa forvetten başlayın. Rahat top oynama imkânı vermeyin"  demişti. Hocanın istekleri sahada aynen uygulanınca, usta ayaklar da gol için devreye girince  aslanın ağzından yemeğini almayı başardık yıllar sonra. Tarihe geçtik, gerçek aslan olduk ve kükredik. Bütün bu güzelliklere rağmen her maçın ayrı bir zorluğu var. 26 Eylül’de deplasmanda oynayacağımız Giresunspor maçında zor bir 90 dakika bizi bekleyecek. Neden zor bir maç olacak dersek 5. Hafta maçında ligin iyi ekiplerinden Konyaspor’a karşı galibiyeti kaçırıp berabere kaldılar. Bizim Giresunspor’u normal şartlarda yenmemiz lazım. Fakat iyi gidişatın başıbozukluğa dönüşmesine izin vermeden, disiplini elden bırakmadan. Çok şükür ki Hikmet Karaman ve ekibi de buna  bugüne kadar hiç müsaade etmemiş, bundan sonra da etmez.

FATİH TERİMDEN HİKMET KARAMAN'A İMALI MESAJ

Maçın haklı galibiyetinin mimarı Hikmet hoca maç sonunda yayıncı kuruluşa biraz uzun bir açıklama yaptı. Ondan sonra kamera karşısına geçen Fatih Terim bekletildiğine kızmış olacak ki" Hikmet hoca bu kadar uzun kaldığına göre benim yerime de maçı size anlatmıştır. Ben anlatmayayım bari" dedi. Yani Karaman hocaya üstü kapalı " fazla abartma Hikmet hoca" demek istedi. Hikmet  hocanın galibiyeti ve mağlubiyeti hiç abarttığını görmedim ama bu maç skor olarak, bir ilk olarak tarihe geçti. Hikmet hocanın bu galibiyeti uzun anlatmasını da normal karşılamak lazım Yine söylüyorum. Atakaş Hatayspor maçında alınan mağlubiyetten  ders çıkaran Hikmet hoca ve talebelerinin, profesyonelce çalışan idarecilerin Galatasaray galibiyetinden de ders çıkarmaları gerekiyor. İyi başlayan bir sezonun iyi bitirilmesi için bütün Kayserinin  kenetlenmesi gerekiyor. Yalnızlık Allaha mahsus olduğuna göre bizim "Seviyoruz seni Kayserisporumuz" sözünün gerçek manada arkasında olmamız gerekiyor....