Sinemis ZAFER


TARİHİN YENİDEN YAZILDIĞI GECE

En kanlı darbe mi demeliyim? Milletimizin hainlerle başa çıkma mücadelesi ve bunun neticesinde tarihe altın harflerle yazılan bir başarı mı?


En kanlı darbe mi demeliyim? Milletimizin hainlerle başa çıkma mücadelesi ve bunun neticesinde tarihe altın harflerle yazılan bir başarı mı? Ülke genelinde 249 asker, sivil ve emniyet mensubunun şehit olduğu, akıncı üssünden havalanan F16’ların insanların üstüne bilgisayar oyunu oynar gibi ateş yağdırdıkları 15 Temmuz…

Bütün Türkiye'yi hedef alan koca bir ihanet.

15 Temmuz şu siyasi sebepten yaşandı, bu yüzden oldu demeyeceğim. 249 vatan evladının şehit olduğu, 249 ananın hıçkırıklarının toprağa karıştığı bu acı olayı siyasetten 3 4  cümle kurup geçiştirebileceğimizi düşünmüyorum. 15 Temmuz bir yok etmeye çalışma, ülke düzenini bozmak adına  Türkiye Topraklarına yapılan çok büyük  bir ahlaksızlıktır.

KAYNAR KAZANA ATILAN Z KUŞAĞI 15 TEMMUZ 'DA NE YAPTI?

"Şehitler ölmez vatan bölünmez" "Ne mutlu Türküm diyene" ve daha birçok slogan. Tanıdık geliyor mu? İşte 15  Temmuzun yaşandığı ilk andan itibaren sokakta al bayraklarla, sabahlara kadar nöbet tutan gençlerin günlerce dillerinden düşürmediği sesler…

ABDULLAH TAYYİP OLÇOK: 16 yaşındaydı. Liseyi bitirince Hukuk Fakültesi’ne gitmek istiyordu. Gelecek hayalleri vardı. Babası o gece sokağa çıkarken babasıyla birlikte çıktı, omuz omuza direndi. Şehit oldu. Kılınan cenaze namazı sonrasında babasıyla yan yana defnedildi.

ENGİN TİLBAÇ: 16 yaşındaydı. Tankın altında kalarak şehit oldu. Yüzü tanınmaz halde olduğu için ailesi DNA yoluyla öğrenebildi. Annesi zihinsel, babası fiziksel engelliydi.

FATİH KALU: 20 yaşındaydı. 15 gün sonra askere gidecekti. Darbecilerin ele geçirdiği helikopterden açılan ateş sonucu şehit oldu.

HALİL İBRAHİM YILDIRIM:  15 yaşındaydı.15 Temmuz’un en genç şehidi.5 çocuklu bir ailenin oğluydu. Hainlerin kurşunlarının birinin başına isabet etmesiyle şehit oldu. Kardeşinin sözleri şu şekilde : “Ağabeyim milleti ve vatanı için sokağa çıktı. Darbecilerle savaştı. Ağabeyimle gurur duyuyorum”. 15 yaşındaki şehidimiz Halil İbrahim’in organları başka insanlara hayat versin diye bağışlandı.

MAHİR AYABAK: 17 yaşındaydı. Garsonluk yapıyordu. Mahir ver arkadaşları hainlerden birini polise teslim etmişti. Olay sonrası darbecilerin hedefi oldu. Genç yaşta şehit düştü.

MUSTAFA KARASAKAL: 17 yaşındaydı. Lise öğrencisiydi. Helikopterden açılan ateş sonucu şehit oldu.

MUSTAFA DİREKLİ: 20 yaşındaydı. İç mimarlık bölümü 2.sınıf öğrencisiydi. Şehit oldu..

MUTLUCAN KILIÇ:17 yaşındaydı. Atılan bomba sonucu şehit düştü.

Ve daha birçok isim, birçok şehit, birçok genç…

 15 Temmuz çok kötü sonuçlandı, ama çok daha kötü sonuçlanabilirdi. Hiç düşündünüz mü? Çok daha büyük bir savaşın içinde olabilirdik.  Emin olduğum bir şey var 15 Temmuz çok daha kötü sonuçlansaydı bu kaynar kazana attığınız Z kuşağının içindeki serseri de, sözde işe yaramazlar da, meslek lisesi okuyan da, Fen Lisesi, İmam Hatip Lisesi okuyan da, okumayan da kızı da, erkeği de bu savaşa gözü kapalı gidecekti. İşte bu yüzden bağıra bağıra Z kuşağı bu milletin evladı, biz sizin evlatlarınızız diyorum. En küçük şehidimizin 15, en yaşlı şehidimizin 63 yaşında olduğu 249 şehidimiz var. Hepsinin hayalleri vardı aileleri, yaşayacak anları vardı.

15 TEMMUZ BİZE NEYİ GÖSTERDİ?

Birlik, beraberlik, dayanışma neydi?

Biz ne zaman en net haliyle bu kavramları gördük? Ben size söyleyeyim;O gecelerde meydanlarda banklarda sabahlarken, korkusuzca sokaklara dökülürken, boğazımız yırtılana kadar bu millet için bağırıp nöbet tutarken..  249 şehit Millet Birliği ve Beraberliği uğrunda can verdi ötesi var mı?  Hangi siyasi görüşe sahip olursak olalım, hangi meslek grubundan, hangi düşünce yapısına sahip olursak olalım hiçbirinin önemi kalmadı. Tek bir ortak gayemiz vardı Türkiye topraklarını hainlere bırakmamak. Farklı siyasi görüşlerin, tüm farklılıkların söz konusu VATAN olunca nasıl ortadan kalktığını ve bu milletin birbirine nasıl kenetlendiğini gösterdik. 15 Temmuz haince ve alçakça yapılmış bir saldırıdır. Ahlaksızlıktır.

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNİN EN BÜYÜK KAHRAMANI

Adı: Ömer Halisdemir.
42 yaşında şehit oldu.
Hepimiz onu darbe gecesi cesaretiyle tanıdık. Hayran olduk, sevdik, şehit oldu diye üzüldük... Geride öyle üç insan bıraktı ki, onların sevgisi de saygısı da acısı da çok büyük. Onlar, evin direğini kaybettiler. Hatice Halisdemir kocasını, Elif Nur ve Ertuğrul babalarını.
 Darbe yanlısı Tuğgeneral Semih Terzi’yi göğsünden vurarak öldüren ve ardından diğer darbe yanlısı askerler tarafından vurularak öldürülen koruma astsubayıydı. Koca yürekli, korkusuzca şehit olmaya giden kahramanımız. Bu millet seni asla unutmayacak. Ruhun şad olsun. Allah bize bir daha 15 Temmuz gibi bir ihanet yaşatmasın. Ama hainler de şunu unutmasın. Millet bu alçaklara her zaman gerekli dersi verecektir. Allah yolunda öldürülenlere ‘ölüler’ demeyiniz. Bilâkis onlar diridirler, lâkin siz anlayamazsınız.”(Bakara,154) 249 şehidimizi rahmetle anıyor ailelerine sabırlar diliyorum. Allah bize bir kez daha bu günleri yaşatmasın.  Unutmayın biz bir olunca Türkiye’yiz. BİR OLUNCA güzeliz. Yeter ki birbirimize adil olalım, birlikte olalım.

ilhan zafer
10.07.2020 08:46:46
Allah hainlere hiçbirzaman fırsat vermesin bu konuyu tekrar gündeme taşıyarak hainlere bu vatanı bırakılmayacağını ve bir ve beraber vatana sahip çıkılacağını anlatmışsın tebrikler

Ömer Özay
10.07.2020 10:53:31
Türk Halkı İndi meydana… Sahip çık Hakka, al bayrağa, aziz vatana. Milyonlar indi meydana, Türkün sesi titretti yeri göğü… Allah razı olsun bu vatan aşkı ile dolana… 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Anma Gününüz kutlu olsun. Sinemis Hanım Kalemine eline yüreğine sağlık başarılarının devamı daim olsun ALLAH yolunu açık etsin

Esra nur demir
10.07.2020 16:24:12
Üzücü ve gururlu

İsmail ZAFER
11.07.2020 10:36:30
Çok güzel belirttiniz yazılarınızda sevindim bizleri gururlandirdiniz başarılarınızın devamını dilerim yolun açık olsun yeğenim

Selçuk
11.07.2020 10:43:16
Allah birdaha bize 15 Temmuz gibi ihanet yaşatmasın inşallah Çok güzel bir değerlendirme olmuş yüreğinize sağlık

Hilmi oral
11.07.2020 20:44:53
Yüreğine kalemine sağlık