Muhammed AFACAN


TAPU'DA DA WEB TAPU DÖNEMİ!.

İlk Defa Web Tapu Uygulamasını Kullanacaklar için Üyelik İşlemleri! e-Devlet ile Giriş Aşamaları


İlk Defa Web Tapu Uygulamasını Kullanacaklar için Üyelik İşlemleri! e-Devlet ile Giriş Aşamaları

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün, Web Tapu uygulaması son dönemlerin en gözde uygulamalarının başında geliyor. Vatandaşların üzerilerine kayıtlı taşınmazlar ile ilgili çok sayıda işlemi kurum birimlerine gitmeden yapabildiği uygulamayı kullanabilmek için ise sisteme giriş yapmak gerekiyor. İlk defa web tapu uygulaması kullanacaklar için üyelik işlemleri.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan ve pandemi süreciyle birlikte daha sık kullanılan Web Tapu uygulaması gün geçtikle işlem sayısı artırıyor.Vatandaşlar eskiden sadece Tapu ve Kadastro Genel Müdürlükleri üzerinden yapabildikleri çok sayıda işlemi online olarak çok pratik şekilde tamamlayabiliyorlar. 

İLK DEFA KULLANACAKLAR İÇİN WEB TAPU

Web Tapu uygulamasını ilk defa kullanacak olan vatandaşların sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Sisteme giriş yapabilmek için ise e-Devlet şifresi gerekiyor. 

Vatandaşların Web Tapu sisteminin kullanabilmeleri için öncelikle e-Devlet şifrelerine sahip olmaları gerekiyor. e-Devlet şifreleri olan vatandaşlar Web Tapu'nun resmi sayfası üzerinden Bireysel yazan bölüme tıklıyorlar. Burada iki seçenek karşılarına çıkacak. Ekranda yer alan e-Devlet bilgileri (T.C. kimlik numarası ve şifreleri) ile sisteme giriş yapacaklar. 

Mail Adresi ve Telefon Bilgileri Eklenmeli
Vatandaşların sisteme giriş yapmalarının ardından dikkat etmeleri gereken ilk husus iletişim bilgilerini kaydetmek. Web Tapu sistemi içerisinde sağ üst köşede yar alan "profilim" sekmesine tıklayacak vatandaşlar bu ekran üzerinden kullanıcı cep telefonu ve mail kaydı gerçekleştirecekler. 

WEB TAPU İLE YAPILABİLECEK İŞLEMLER?

Sisteme giriş yapan vatandaşlar web tapu uygulaması ile 46 adet tapu işlemi için (satış, bağış, intikal vb…) elektronik ortamda başvuru yapabilecekler, işlemler için gerekli evrakları sisteme kaydedebilecekler, belge doğrulama yapabilecekler. bu tür işlemler için üçüncü kişilere veya emlakçılara yetki verebilecekler.