Memduh BORAZAN


Tam oldu bu iş derken!


Uzatma dakikaları artık bu iş tamam bitti derken Kadir Has Stadı´nda sessizlik hâkim oldu. Kasımpaşa 90+3´te beraberlik golü ile Kayserispor karşısında durumu 2-2 yaptı ve önemli bir puanı kaptı.

Aslında maça iyi takımda iyi başladı. Her an iki takımda gol atabilecek durumdaydı. İşte tam kim atacak golü derken Deniz Türüç sahneye çıktı ve mükemmel bir gol attı. Arından Kasımpaşa tartışmaya açık bir penaltı kazandı. Durum 1-1 oldu. İkinci yarıda Kayserispor kazanmak arzusu ile Kasımpaşa kalesine hücum etti. Laval takımının 2-1 öne geçiren golü atarken Kadir Has Tribünlerinde adeta bayram havası yaşandı. Artık maç bitmek üzereydi uzatmaların uzatması oynanıyordu. Bitmek bilmeyen bir maç oldu. Hakem artık son düdüğü çalacak düdük ağzında artık. Kullanılan bir köşe vuruşu ve gol. Kasımpaşa altın bir gol ile Kayserispor karşısında beraberliği yakaladı. Bu golden sonra maç sona erdi.

Son saniyelerde 2 puan kaybetmek gerçekte çok üzücü. Yapılacak bir şey yok, eğer bu maçı Kayserispor kazansaydı 3 puanı alsaydı her şey bence bitmiş olacaktı. Yani alt sıralarla alakasını iyice kesecekti. Yapacak bir şey yok. Bu takımın bu hale gelmesi bile büyük bir başarı. Bakın tribünlere tıklım tıklım dolu. Futbolcular aslanlar gibi mücadele ediyor. Teknik heyetin başarısı ortada.

Kayserispor bu mücadeleyle ligde kalacaktır. Kaybedilen 2 puan herşeyin sonu değil. Aslında bundan sonraki haftalarda daha da etkili maçlar oynayacak. Beşiktaş maçından sonra Gaziantep maçı var ki adeta ligde final havası taşıyacak. Bu iki takımın mücadelesinde kazanan taraf büyük ihtimalle artık lige sarılmış olacak. Kasımpaşa maçının üzüntüsü bir tarafa bu haftaki Beşiktaş maçından sonra dediğim gibi Gaziantepspor maçı ile Kayserispor´un ligdeki asıl yerine oturacağı inancındayım.