Necmettin ÇUHADAROĞLU


TADI KAÇMADAN

Eskiler ağzımızın tadı kaçmadan şu iş bitse idi der. Sıkıntılı bir konu ortaya konulunca. Gerçekten ağzımızın tadı kaçmadan bu şeker işi tatlıya bağlanır.


Aslında şekerin adı bile insanın ağzının tadını yerine getirir ama maalesef son dönemlerde bir ileri iki geri haberlerle şeker şeker olmaktan çıktı.
Nasıl bir rant varmış anlamadık gitti. Bilançolar ortada, kim kime ne yapmış hepsi ortada. Ama ne yapsanız yapın yaranamadığınız bir şeker de yine ortada.
Yapmayın efendiler.
Etmeyin Efendiler.
Varsa bir sıkıntı hep birlikte üzerine gidip çözüm yolları arayalım. Yoksa hafta sekiz gün dokuz şeker de şeker hep aynı teraneyi de dinlemeyelim. FETÖ terör örgütünün son noktası diye bir yazı geçti elime. Şekerde FETÖ cü çokmuş. Bence FETÖ cü çoksa devlet operasyon yapsın alsın içeri. Ama sizin asıl amacınız yıpratmaksa o ayrı.
Orası kimsenin malı değil. Çiftçinin malı. Zamanında herkes kendi çıkarları için kullanmış. Bunun örneğini tutanaklardan okuyabilirsiniz. Eleştirenlere bir bakın, ya daha önce şeker fabrikası ile ilgili bir ticari işi olmuş yahut ta bir yakını mutlaka orada çalışmış insanlardan oluşuyor.
Rant bitti, en kötü yer şeker.
Rant varsa en iyi adam bunlar.
Geçin bunları. Kayseri küçük, kim kimin nesi hepsini herkes bilir. Bunları söylerken bu hain yapıya hepimiz karşıyız. Bu yapının uzantılarına da.
Ama bu şirkette hiç mi iyi şeyler olmadı? Hiç mi güzel işler başarılmadı? Borçlar mı ödenmedi? Devletin ve milletin kaynakları heba edilirken hiç mi dur denilmedi? Sizin istediğiniz nedir anlamadık ki.
Bir günde eline sağlık, Allah razı olsun denilecek hiçbir iş yapılmadı mı?
Nasıl şekermiş?
Allah aşkına.
Bu memlekette yönetici olmak zor. Önce gel derler. Sonra mı? Yalnız kalırsınız. Kime gitseniz baş edemezsiniz. Tek başınasınız.
Zor bir şehirdir Kayseri.
Tavşana kaç, tazıya tut derler. Menfaati bitenin dostluğu bittiği şehirdir Kayseri. Dostluğu ve dürüstlüğü paraya tercih edenlerin şehridir Kayseri.
Bu memlekette sevdiğinizden değil ekmeğinizden dolayı durursunuz. Yıpranırsınız, yıpratılırsınız, iftiraya uğrarsınız sonunda kimseniz kalmaz ve bu şehri iki şekilde terk edersiniz ya severek bir başka kente gidersiniz ya da kahrınızdan ölür asri mezarlıkta terk edersiniz.
Parayı ve menfaati dostluktan daha öteye erteleyenlerin şehrinden bu günde bu kadar.
Kalın Sağlıcakla.