Necmettin ÇUHADAROĞLU


SUS PUS


 

Sus pus oturmak, hem de size en fazla ihtiyacın olduğu zamanda. Siyasetin vefasızlığımı diyelim, makamların ellerinden alındığı mı diyelim? Ne diyelim bilemiyorum.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kadar çalışan ve gayret eden var mı acaba? O da bir muamma. Zamanında rüyalarında vekilliği hayal bile edemeyenlerin başbakan yapıldığı Türkiye burası. Ama biraz vefa. Bu Vefa İstanbul´da bir semt adı değil. Ahde Vefa.

Ahde Vefa imandadır der büyüklerimiz. Koca koca adamlar Reise vefasızlıklarını nasıl anlatacaklar?  Vatandaşın önüne nasıl çıkacaklar? Ne diyecekler?

Biz referandum için bize ihtiyaç duyulduğu halde sus pus oturduk, hatta onunla yetinmedik İngiltere´ye mi gittik diyecekler? Evet, Sayın Davutoğlu, hasbel kader başbakan olmuşsunuz. Tarih bize onu gösteriyor. Geçmişimizi unutmadan yol arkadaşlarınıza destek olmanız gerekmez mi?

Biz sizden onu beklerdik.

Ak Partinin içerisinden tüm ikazlara rağmen sizi başbakan yapan birisi için bir destek vermek gerekmez miydi? Açıklamalarınıza üzülüyorum. Sistem için endişelerinizin olduğunu söylüyorsunuz? Eğer başbakan olarak devam etse idiniz bu sistem değişikliğini onaylamayacak mıydınız? Keşke sadece hoca olarak kalabilse idiniz. Bu davaya Cumhurbaşkanımıza daha fazla fayda sağlardınız. Tamam açıklama yapmayın ama en azında sosyal medya hesaplarınızdan EVET e destek verse idiniz. Keşke bu dönemde İngiltere´ye değil de reis ile beraber il il dolaşa bilse idiniz?

Maalesef sizi siz yapanlara vefasızlık siyasette diz boyu bunun örneklerini de görüyoruz. Sadece Davutoğlu ile sınırlı mı bu?

Hayır, sınırlı değil.

İsimleri ve insanların sayısını arttırabiliriz.

Fakat geçenlerde bir televizyon programında Reisin söylediği sözü unutmamak gerekir; "16 Nisan´dan sonra Türkiye ve Avrupa için sürprizlerimiz olacak" mesajı bence çok ama çok önemliydi. Hep beraber bekleyip göreceğiz 16 Nisan´ı.

Ama tarih hiçbir zaman vefasızları unutmadı, unutmayacakta.

Kalın Sağlıcakla.