Erhan KAN


SUMUDİCA´NIN KOMiK AÇIKLAMASI

Her şeye rağmen Teknik Direktör Marius Sumudica´nın ilginç bir o kadarda tehlikeli açıklamaları sürüyor.


Sezon başında Kayserispor´un ligin 7. haftasını 14 puan ile 3. sırada tamamlayacağını söyleseler sanırım yönetim ve teknik kadro bile inanamazdı. Ama takım iyi bir hava yakaladı ki şu anda hayal edelimeyecek bir gerçek ortada duruyor. Galatasaray ile oynanan ligin ilk hafta maçının ardından oynadığı 6 maçta yenilgi yüzü görmeyen Sarı-Kırmızılı takım maçı başı 2 puan ortalaması ile üst sıraları zorluyor.

********************
Son olarak Bursaspor´u 3-1 yenerek yükselişini sürdüren Kayserispor için milli ara hiç bu kadar tedirginlik yaratmamıştır sanırım. Zira bu tür aralarda takımın havasını kaybetmesi, lige istediği gibi başlayamama sıkıntıları yaşanabilir. Özellikle istediğini bulamayan, eksikleri olan takımlar bu tür aralara sevinir. Kayserisporg ibi ritmini yakalamış takımlar isi huzursuz olur. Tam da bu ara böyle bir zamana denk geldi. Elbette bu böyle olacak diye bir kanun yok ama ritmini bulan takımlar için lige verilen bir haftalık aranın sorun olduğunu söylemek fazlada abartılı olmaz.

********************
Her şeye rağmen Teknik Direktör Marius Sumudica´nın ilginç bir o kadarda tehlikeli açıklamaları sürüyor. Güllük gülüstanlık bir hava varken, Bursaspor maçının ardından yine ´´Üçlü savunma´´ vurgusu yapan Rumen Teknik adam akıllara durgunluk verdi. Galatasaray maçında oynattığı üçlü savunma sistemi ile hezimetin mimarı olan Sumudica, Bursa maçının ardından ,´´Bakın maçı üçlü savunmaya dönünce kazandık´´ tarzında söylemlerde bulundu. Be kardeşim, iki maçın dinamikleri aynı mı? Bu iş bu kadar basit mi? Kendimi aklıyacağım diye bu tarz komik açıklamalara imza atmak sana birşey kazandırmaz. Yok çok istiyorsan bundan sonraki maçlarda üçlü savunma ile devam etde kaç maç kazanabiliyorsun bir bak!