Erhan KAN


SUMUDİCA´NIN AÇIKLAMALARI...

Kayserispor Teknik Direktörü Marius Sumudica´nın yaptığı açıklamalar son iki günde Kayserispor´a dair en net (!) açıklamalar.


Kayserispor Teknik Direktörü Marius Sumudica´nın yaptığı açıklamalar son iki günde Kayserispor´a dair en net (!) açıklamalar. Zira, ´´Transfere ihtiyacamız yok´´ diyor ama ne hikmetse yönetim farklı ülkelerde, farklı şehirlerde tranfser için çalışmalarını sürdürüyor. Eee o zaman kimin yaptığı doğru. Veya, bu tranfserler gereksiz ise neden yapılmaya çalışılıyor anlamak mümkün değil.
Rumen çalıştırıcı kadronun yeterli olduğu son alınan Amorim ile birlikte iyi bir kadroya sahip olduklarını söylüyor. Ama yönetim farklı arayışlarını sürdürürken birçok isim Kayserispor ile analıyor. Elbette bu tarz haberlere rağbet etmemek lazım. Ama yönetimin arayışları için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.
Teknik adamınızın bu sözlerinin üzerine kadroya alınacak her oyuncu lüks sınıfına girererken, takım içindeki dengeleride bozması açısından sakıncalı olmaz mı acaba? Elbette, bu açıklamalar bir taktikte olabir.
Ama dışarıdan baktığınızda anlaşılan bu oluyor. Evet ligde hedef biraz yükseldi, bunun içcinde kadro genişliğinin daha iyi oluşturulması şart. Ama bu yapılırken, rayına girmiş bir kadronun şirazesi ile oynanacağına genç ve umut veren oyunculara yönelinse hem gelecek sezonlar için iyi bir adım hemde, hemde takımın içindeki dengelir daha sağlam oluşturulmuş olurdu.
İkinci yarı öncesinde konuşulan ve yapılanların bana göre iz düşümü bu şekilde.