Mehmet KETENCİOĞLU


SOS VEREN DEFANSA RAĞMEN GALİP GELDİK

Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu 24. Hafta maçını 10 günlük aradan sonra Kadir Has Stadı’nda oynadık.


Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu 24. Hafta maçını 10 günlük aradan sonra Kadir Has Stadı’nda oynadık. Seyredenler için keyif veren 7 golün atıldığı Yukatel Kayserispor ile Atakaş Hatayspor maçında 23.hafta boyunca  30 golün üzerinde gol atan iki takım gözlerin pasını silerken top bir o kalede, bir öbür kalede oynandı. 

Kendi sahasında 8 maçta rakiplerini sindiren Yukatel Kayserisporumuzun 10 günlük Antalya kampında nasıl hazırlandığını kampı takip eden  kardeşlerimizden öğrenmiş ve rahatlamıştık. Yeni gelin transferler Bertolacci, Abdulkadir Parmak ve Mert Çetin'in takımın en iyilerinden olduklarını duyunca Hikmet Hoca ve Berna Başkana nokta atışı bu transferler için teşekkür etmiştik. Hatayspor maçında sahaya çıkan bu 3 yeni  transferimizde iyi sinyaller verdiler. Fizik kondisyon yönünden yeterli seviyeye 2 hafta içinde geldikleri taktirde Kayserisporumuza sezon sonuna kadar çok değerli puanlar kazandıracakları apaçık görünüyor bu 3 kardeşimizin. 23 Ocak 2022 de Kasımpaşa’ya 3-1 yenildiğimiz maçta “Defansta Onur hariç saçmalamayan yok" demiştik. Evet, bu maçı 4-3 kazandık ama kolay gol yeme hastalığımız yine devam etti. 68. Dakikaya 4-1 önde gir, tribünlerde şov başlasın, kalan 25 dakikaya uyuşturulmuş aslan gibi devam et ve paçayı zor kurtar! Son 25 dakikada 2 gol yiyince hoca dahil herkesin gözü fal taşı gibi açıldı... Zevkten 4 köşe oturduğumuz koltuklar dar geldi. Maçı ayakta izler olduk. Neyse ki  son 3 dakikada durumu idare edebildik.

Maç sonu röportajında Hikmet Hoca’da kolay gol yeme hastalığına  parmak bastı ve "bunlar futbolun içinde var. Çalışıp bu sorunu yok  edeceğiz" dedi. Hikmet hoca 8 Şubat’ta Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu müsabakasında İstanbul'da Fenerbahçe ile oynanacak maça ve 12 Şubat’ta yine İstanbul’da Galatasaray ile oynanacak 25. Hafta puan mücadelesine dikkat çekerek "takım bu saatten sonra daha başarılı olacak" dedi. 

1 GÜN ARADAN SONRA İSTANBUL'A GİDİLECEK VE 6 GÜN İSTANBUL'DA ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

Hikmet hoca önümüzdeki hafta ile ilgili bir açıklama yapmadı ama kulübe yakın isimlerden aldığımız bilgiye göre kupa ve lig maçının  üst üste İstanbul’da olması nedeniyle Kayseri’ye dönülmeden antrenmanlar İstanbul'da devam edecek.

BAŞARININ BAŞMİMARI BERNA BAŞKANA HEM GEÇMİŞ OLSUN HEM DE HATAY GALİBİYETİ ARMAĞAN OLSUN DİYORUZ...

Hafta içinde mide ameliyatı geçiren Berna Başkana bizde geçmiş olsun diyoruz. Bugüne kadar Kayserispor için yaptıklarıyla gönüllerde taht kuran Berna Gözbaşı başkana geçmiş olsun diyor, bu galibiyeti kendisine  armağan ediyoruz. Sağlık problemini bir kenara koyarak takımı bugünkü haline getiren öncü olduğun için " İyi ki varsınız" diyoruz.

BU TAKIM SABIRLA, BÜTÜNLEŞME İLE BAŞARIYI YAKALADI. TARAFTAR OLMAZSA BAŞARI DA OLMAZ. BİR GALİBİYET İLE ŞAMPİYON DA OLUNMAZ, LİGDEN DE DÜŞÜLMEZ. İSTİKRAR...

Önümüzde kupa maçları hariç 14 lig maçımız var. 14 maçta alınabilecek 42 puanda var.  Sezon başından beri en zor zamanlar dâhil takımdan ümidini kesmeyen ve " bu takım başarılı olacak. Hikmet hocaya ve Berna başkana güvenin " diyen bir kardeşiniz olarak  yineliyorum ." Bu takım taraftar desteğini her maçta arkasına alırsa ligi ilk 10 takım içinde bitirecek. Ben bir kaç galibiyet ile ilk beşe oynarız diye düşünenlerden de değilim, bir iki mağlubiyet ile " bu takımdan bir  şey olmaz diyenlerden de değilim. Sezon başından beri yazılarımda hep şunu yazdım.

"Bu takım sezon sonuna kadar maç başı 1,5 puan ortalaması alacak kapasitede. böyle olursa 55-57 puan almamız pek ala mümkün. 55 puan civarı da bize ilk on takım olmayı getirir, seneye daha ayaklar yere sağlam basar. Hayalci de olmayalım, umudumuzu da kaybetmeyelim. Laf olsun torbalar dolsun diye boş yere eleştiride bulunmayalım."  diye haftalarca yazdım. İsteyen sezon başından beri bütün yazılarımı tek tek okuyabilir.  Günün adamı olmadım. Güçlüden yana hiç olmadım. Haklıdan yana olmaya bundan sonrada son nefesime kadar devam edeceğim. Şimdi sırada Kupada Fenerbahçe maçı var. Avrupa’ya gitmek için Fenerbahçe bu maça tam kadro çıkacaktır. İsmail Kartalın bugüne kadar çalıştırdığı takımları hatırlayalım. Kontrollü oynayın diyecek ve çok gollü bir maç  olmayacaktır bu maç bence. Bana göre kupada şansımız % 50. Bunu 51 yapmakta Hikmet hocanın maharetine bağlı. Kupada tur atlayan ve bu maçtan 4 gün sonra Galatasaray maçına moralle hazırlanan bir takım olabilmek dileğiyle...